Prireditve so se udeležili številni slovenski glasbeniki. Foto: MMC RTV SLO
Prireditve so se udeležili številni slovenski glasbeniki. Foto: MMC RTV SLO
Klicni center
Številni prostovoljci imajo ogromno dela, saj so ljudje zelo radodarni. Foto: MMC RTV SLO

Obe številki, 01 472 00 11 in 01 300 59 60, bosta za dobrodelne prispevke odprti tudi med ponovitvijo oddaje v torek ob 17.25 na 2. programu TV Slovenija. Denar pa bo še zbirala tudi Slovenska Karitas.

Na prireditvi so sodelovali številni slovenski glasbeniki in novinarji. Nastopili so Slavko Ivančič, Gianni Rijavec, Elda Viler in Ana Dežman, Veseli Begunjčani, Braco Koren, Alenka Gotar, Oto Pestner, Iva Stanič, Zoran Predin, Alfi Nipič, ansambel Braneta Klavžarja, skupina Langa, Darja Švejger in Adi Smolar, zapel pa je tudi Boris Kopitar.

Številni gostje o svojih izkušnjah
Prireditve, kjer so spregovorili o svojih izkušnjah, so se udeležili tudi Dragan Valenčič, župan občine Šempeter - Vrtojba, Marjan Šarec, Leopold Omerzu, poveljnik gasilske zveze Lenart ter Janez Prezelj, predsednik Rdečega križa Slovenije, in Imre Jerebic, generalni tajnik Slovenske Karitas. Novinarji so za prireditev prispevali reportaže z najbolj prizadetih območij.

Humanitarno prireditev sta vodila znana televizijska obraza Boris Kopitar in Bernarda Žarn, kot soorganizatorji pa so sodelovali tudi Radio Slovenija, Radio Ognjišče, Rdeči križ Slovenije in slovenska Karitas.

Spomnimo se uspeha akcije za bolnišnico Franjo
Kot se je do zdaj vedno znova izkazalo, humanitarne prireditve niso zaman. TV Slovenija je že večkrat izkazala pripravljenost sodelovanja pri humanitarnih podvigih, katerih poslanstvo je bilo zbiranje sredstev za odpravo povzročene škode.

Nazadnje smo se o tem prepričali pred dobrima dvema mesecema, ko so na dogodku Roža tovarištva gledališki igralci in glasbeniki s pomočjo gledalcev Televizije Slovenija zbrali 41.000 evrov za obnovo v hudi ujmi lani skoraj povsem uničene partizanske bolnišnice Franje.