Legendarni Šerbedžija je stari prijatelj Mavričeve in, kot je razkrila bralcem MMC-ja v spletnem klepetu, prav nič zvezdniški po obnašanju. Foto: Cafe Teater
Legendarni Šerbedžija je stari prijatelj Mavričeve in, kot je razkrila bralcem MMC-ja v spletnem klepetu, prav nič zvezdniški po obnašanju. Foto: Cafe Teater
Vita Mavrič
V spletnem klepetu je ustanoviteljica in umetniška direktorica Cafe Teatra spregovorila tudi o svoji vlogi ambasadorke Unicefa. Foto: Vita Mavrič

Mednarodni festival šansonov, ki bo na sporedu v Cankarjevem domu v ponedeljek ob 20.00, bo letos potekal že sedmič. Na prireditvi, katere gostitelja bosta Mavričeva in Jure Ivanušič, bodo nastopili Tomaž Pengov, Vlado Kreslin, Gal in Galeristi z gostjo Severo Gjurin, Brina, Rok Predin, Same babe, Godalika, Lara Jankovič ter gosta Rade Šerbedžija in Kemal Monteno. Večer pod vodstvom Jake Puciharja bo potekal ob spremljavi Session Banda, pridružil pa se jim bo tudi gost iz Francije Joel Favreau.

Favorita Ute Lemper in Jacques Brel
Vita Mavrič je na vprašanje bralca, kaj sploh pomeni šanson, odgovorila, da šanson ni noben bavbav in dodala: "Besedilo pesmi mora biti blagor in ne pokora."

Najljubša šansonjerka Mavričeve je Ute Lemper, ki jo označuje za "zvezdo svetovnega formata, ki je šansonu nadela povsem sodoben plašč, gledališču pa nov obraz", njen najljubši šanson pa je Ne Me Quitte Pas v izvedbi Brela.

"Šanson ni športna disciplina"
Na vprašanje, kdo je najboljši slovenski šansonjer po Ježku, Mavričeva ni imela odgovora, saj, kot pravi, "šanson ni športna disciplina in med seboj ne tekmujemo". "Ježek pa je itak samo eden!" je dodala.

Mavričeva po La Vie en Rose, priprave za tovrsten projekt trajajo kar celo leto, potuje na gostovanje v Brno in jeseni v Akzent teater na Dunaj, kasneje pa še enkrat v Berlin.

Celoten klepet z Vito Mavrič si lahko preberete tukaj.

A. K.