Led Zeppelin bodo še enkrat skupaj stopili na oder. Dan d bo 26. novembra. Foto: EPA
Led Zeppelin bodo še enkrat skupaj stopili na oder. Dan d bo 26. novembra. Foto: EPA
Robert Plant, Jimmy Page, Led Zeppelin
Led Zeppelin so zadnjič v polni postavi koncertirali julija 1980 v Berlinu. Foto: Reuters

Za 20.000 vstopnic za koncert, ki bo legendarno skupino ponovno povezal 26. novembra v Londonu, se je v žrebu potegovalo več kot milijon ljudi in veliko oboževalcev je torej ostalo tudi praznih rok. Slabo kaže tudi tistim, ki upajo, da se bodo do njih dokopali na črno, saj so se organizatorji trdno odločili temu upreti.

Vstopnice, za katere je bilo treba odšteti 125 funtov in rezervacijo, bodo na voljo le 25. in 26. novembrom, prevzeti jih bo mogoče le osebno v areni O2, z njimi pa bodo obiskovalci dobili tudi zapestnico, ki je pred koncertom ne bodo smeli odstraniti.

Na eBayju so se že pojavile ponudbe prodaje gesel za vstopnice, za katere zahtevajo do 1.000 funtov. Po besedah organizatorja Harveyja Goldsmitha pa nakup na črno ne bo tako preprost, saj se mora geslo ujemati z osebo, ki je kupila vstopnico, sicer bodo to preklicali.
Tako opozarjajo, da bodo vstopnice, če se ne bodo ujemale s kodo in osebnim dokumentom naročnika, neveljavne. "Vsak, ki bo skušal priti do vstopnic na tak način, bo ob denar," je še poudaril Goldsmith.

V spomin na Ahmeta Erteguna
Na koncertu, ki bo posvečen pokojnemu ustanovitelju založbe Atlantic Records Ahmetu Ertegunu, bodo nastopili tudi Pete Townshend, Bill Wyman in Paolo Nutini. Dohodek od prodaje vstopnic koncerta pa bodo namenili izobraževalni fundaciji, ustanovljeni v spomin na Erteguna.

Skupina Led Zeppelin bo tako na oder ponovno stopila 27 let po tem, ko je dva meseca pred smrtjo bobnarja Johna Bonhama v Berlinu leta 1980 izvedla zadnji koncert v celoti. Pevec Robert Plant, kitarist Jimmy Page in basist John Paul Jones so nato skupaj zaigrali še leta 1988 na koncertu, namenjenemu praznovanju 40-letnice založbe Atlantic Records. Kasneje pa so se glasbeniki sprli, potem ko sta Page in Plant v 90. letih začela ustvarjati brez Jonesa.