Nedavno so objavili tudi že plakat filma, ki na velika platna prihaja 3. oktobra. Foto: Blitz film
Nedavno so objavili tudi že plakat filma, ki na velika platna prihaja 3. oktobra. Foto: Blitz film

Studio Warner je uradni plakat in prve prizore filma Joker: Folie à Deux (Norost v dvoje) razkril na nedavni konvenciji CinemaCon v Las Vegasu. Napovednik je v prvih 24 urah po objavi naštel 167 milijonov ogledov, kar je še veliko bolje, kot se je odrezala Barbie, ena največjih Warnerjevih uspešnic zadnjih let.

Scenarij sta tudi tokrat spisala režiser Todd Phillips in Scott Silver, ki sta sodelovala že pri prvem filmu.

Na prvi pogled se zdi, da je nadaljevanje milijardne uspešnice dobilo nepričakovan obrat v muzikal – a Todd Philips miri, da film vendarle ne bo tako zelo drugačen od predhodnika, v katerem je glasba prav tako imela pomembno vlogo.

"O filmu nismo nikoli govorili kot o muzikalu. Raje rečem, da je to film, kjer je glasba ključen element. Meni se to ne zdi velik odmik od prejšnjega filma, kjer ima Arthur v sebi glasbo. V njem je milina."

Lik propadlega komika Arthurja Flecka, ki privzame alter-ego Jokerja, poznamo že iz prvega filma, zdaj pa se mu bo pridružila še Lady Gaga v vlogi, ki jo je navdahnil klasični stripovski lik Harley Quinn. V stripih sta Joker in Harley znana kot "toksična zveza", če uporabimo sodobno izrazje, naslov pa se s terminom folie à deux navezuje na izpričano zdravstveno stanje, o katerem lahko govorimo, kadar dva ali več ljudi doživlja enako ali zelo podobno duševno motnjo.

Posamezne utrinke iz filma na družbenih omrežjih objavlja Todd Philips sam. Foto: Instagram
Posamezne utrinke iz filma na družbenih omrežjih objavlja Todd Philips sam. Foto: Instagram
Sorodna novica Joker

Spomnimo: na koncu prejšnjega filma si je Joker z anarhističnimi potezami priboril status ljudskega junaka; besne množice so po njegovem navdihu v Gothamu zanetile izgrede.

O zapletu novega filma ne vemo ničesar, razen tega, da je dogajanje postavljeno v psihiatrično ustanovo Arkham Asylum.

V nadaljevanju Jokerja se vrača tudi Zazie Beetz kot Sophie Dumond, svoji vlogi iz prvega filma pa bosta ponovila tudi Sharon Washington in Leigh Gill.

Poleg Lady Gaga je v filmu še nekaj novih obrazov. Med drugim so se igralski zasedbi pridružili Brendan Gleeson (Duše otoka), Catherine Keener (Zbeži!), Harry Lawtey (Industry), Jacob Lofland (Mud), Steve Coogan (Philomena) in Ken Leung (Vojna zvezd: Sila se prebuja).

Pričakovanja za nadaljevanje Jokerja so precej visoka: Joker iz leta 2019 je osvojil zlatega leva v Benetkah in celo vrsto drugih nagrad. Nabral je 11 oskarjevskih nominacij in s kipcem za glavno moško vlogo okronal Joaquina Phoenixa.

Všeč ni bil samo kritikom: po svetu je film zaslužil več kot milijardo ameriških dolarjev in postal najbolj dobičkonosen filmski naslov z oznako R (nadzorni prikazi nasilja, vsebina za odrasle) v zgodovini.