Foto: EPA
Foto: EPA

Nagrajene in odkupljene kratke zgodbe bodo predvajali v oddaji Literarni nokturno na Tretjem in Prvem programu Radia Slovenija.

Dela, poslana na natečaj, pred objavo na Radiu Slovenija ne smejo biti objavljena. Dolžina ne sme presegati 6300 znakov s presledki vred, v nasprotnem primeru komisija dela ne bo mogla upoštevati.

Nagrade v vrednosti 1000, 500 in 250 evrov
Izbor bo opravila tričlanska strokovna komisija, ki bo podelila tri nagrade, in sicer v vrednosti 1000, 500 in 250 evrov. Komisija bo predvidoma nekaj dodatnih besedil predlagala naročniku v odkup.

Letos bo prvič potekal zgolj elektronsko, zato naj avtorji svoja dela oddajo prek obrazca na spletni strani Tretjega programa – programa Ars, in sicer do 22. junija, ter v posebno okence vpišejo šifro. Glede na izkušnje prejšnjih let avtorje opozarjajo, naj ne dopisujejo svojih podatkov. Natečaj je anonimen.

S prijavo na natečaj avtorji v primeru nagrade ali odkupa dovolijo organizatorju objavo imena in uporabo prijavljenega besedila v radijskih oddajah in se strinjajo, da se na RTV Slovenija prenesejo vse materialne avtorske pravice na avtorjevih besedilih v radijski izvedbi, brez omejitev. Nagrada bo izplačana v obliki avtorskega honorarja na podlagi podpisane pogodbe, ki bo posebej opredeljevala odkup pravic.

Pritožba na izbor ni mogoča. Naročnik vsem avtorjem, katerih dela ne bodo nagrajena ali predlagana v odkup, zagotavlja, da prejetih besedil ne bo reproduciral, predelal ali javno objavil.

Dokazilo avtorstva – kopija besedila
Komisija bo svojo odločitev objavila v oddaji Svet kulture, na teletekstu in na spletnih straneh RTV Slovenija, nagrajence ter avtorje odkupljenih zgodb pa bo predvidoma razglasila konec avgusta. Avtorji nagrajenih in izbranih kratkih zgodb bodo svoje avtorstvo dokazali s kopijo svojega besedila, opremljenega s šifro in vsemi osebnimi podatki, pošljejo pa ga naj na elektronski naslov ars@rtvslo.si po objavi odločitve komisije.