Literarni natečaj je še enkrat sklenil večer, na katerem so najpogumnejši izbrani avtorji prebirali svoja dela. Foto: Jani Ugrin
Literarni natečaj je še enkrat sklenil večer, na katerem so najpogumnejši izbrani avtorji prebirali svoja dela. Foto: Jani Ugrin
Blogozija 4
Glasbeni pečat je literarnemu večeru dala skupina MojcArt. Foto: Jani Ugrin
Blogozija 4
V Blogoziji 4 so zbrana dela približno 60 avtorjev. Številčno gledano, znova prednjači poezija, medtem ko so se v prozi avtorji tudi tokrat redkeje razpisali. Foto: Jani Ugrin

Spletni literati so jih tudi tokrat objavljali na Mojem spletu, največkrat so se izražali v pesniški obliki, nekaj manj pa se jih je opogumilo in ustvarjalo tudi v kratki prozi.

Avtorji, ki so najzaslužnejši za to, da je Blogozija 4 ugledala luč sveta, so: Žiga Velikavrh, Ida Semenič, Ana Balantič, Jožica Andromako Radić, Andrej Steničnik, Anica Kvas, Gaja Hren, Astro 1963, Boštjan Gorenšek, branka22, Borut Petrovič Vernikov, Cerberus, curek-poet, črni_tulipan, Aleksander Pečko, Deževnica, Žiga Stopinšek, Jaša Lorenčič, Urška Vidmar, Vid Prezelj, Rok Grča, jakec taprvi, Jožica Šubic, Kamnosek, k.k., Kobilica-poet, Robert Kostadinoski, Ivanka Kostantino - Lea199, Lidija Konda, Dare, Vesna Šare, Marija Dodič, Joži Kokalj – menišček, Milena Miklavčič, Mimi Vresovnik, mitohondrij, Alenka Mihorič, Sebastijan Valentan, Miroslav Tičar, Nada Lomovšek, Nataša Cvišič, nevroza, nix, Alenka Abram, Primož Rajtmajer, Aleksandra Kocmut, Mojca Lovrec, Robert Kaše, Sonja Grmovšek, Suzana Keber, Tamara Smolej, Tatjana Malec, Tomaž Jevšenak, Jože Vidmar – vesel, Veston, Irena Ž., Žiga Birsa, Senada Samjić, Zlatka Levstek in Silva Mizerit. Dela so izbrale Ana Jurc, Nika Arhar in Maja Kač, knjigo je lektoriral Marko Prša, oblikoval pa Tomaž Drnovšek.

Prijetno druženje je glasbeno popestril duet MojcART, med njunima nastopoma pa so nekateri izmed ustvarjalcev del, objavljenih v Blogoziji 4, stopili na oder in obiskovalcem prebrali svoje zapise. Večer, ki ga je vodila Klavdija Kopina, se je nadaljeval ob kozarcu pijače, za nekatere pa na koncertu v dvorani Komuna, kamor so blogerje povabili v Kinu Šiška.

Vabljeni k prebiranju Blogozije 4.

MMC RTV Slovenija je natečaj prvič pripravil leta 2008, da bi med blogarji spodbudili ustvarjalnost in odkrivanje lastne literarne žilice. Odziv je bil izjemen in porodila se je ideja o 'novotvorbi' Blogozija, knjižni izdaji, ki skuša povezati dva svetova - spletni svet, ki nadobudnim literatom omogoča, da lažje predstavijo in približajo svoje pisanje bralcem, in tisto klasično tiskano izdajo, ki jo najbolj strastni knjižni molji še vedno najraje vzamejo v roke.

Literati pišejo zase
Četrta knjiga prinaša tudi novost, saj jo je mogoče prebirati na spletu - kjer se je vse skupaj tudi začelo. Če vas torej zanimajo izbrane pesmi in zgodbe MMC-jevih blogarjev, vabljeni k branju, njihovo pisanje pa se s koncem natečaja ni ustavilo, zato lahko nova dela prebirate tudi na Mojem spletu.

A. K.; Foto: Jani Ugrin