Hillary Clinton (1947) je bila na položaju zunanje ministrice ZDA med letoma 2009 in 2013. Foto: Reuters
Hillary Clinton (1947) je bila na položaju zunanje ministrice ZDA med letoma 2009 in 2013. Foto: Reuters

Knjiga State of Terror (Država terorja), v središču dogajanja je v besedilu državna sekretarka, ki skuša rešiti državo pred valom terorističnih napadov, bo izšla 12. oktobra pod okriljem založb Simon & Schuster in St. Martin's Press. Založniki so jo napovedali kot "edinstveno sodelovanje dveh dolgoletnih prijateljic in ljubiteljic trilerjev," navaja CNN Business.

Kanadska pisateljica Louise Penny (1958). Foto: EPA
Kanadska pisateljica Louise Penny (1958). Foto: EPA

Največja nočna mora Hillary Clinton v vlogi zunanje ministrice
Znana kanadska avtorica kriminalnih romanov Louise Penny je dejala, da je izkoristila izkušnje in strahove Hillary Clinton iz časov, ko je bila zunanja ministrica pod nekdanjim predsednikom ZDA Barackom Obamo. "Ko so mi predlagali, da s prijateljico Hillary skupaj napiševa politični triler, nisem mogla hitreje privoliti. Pogovarjali sva se o času, ko je bila zunanja ministrica. Katera je bila njena najhujša nočna mora? 'Država terorja,' se glasi odgovor," je delala pisateljica.

Sorodna novica Clinton in Patterson z novo knjigo: "Kakšno je v resnici življenje predsednika in prve družine"

Novinka v spopadu s smrtonosno zaroto
Glede na napovedi so v prihajajoči politični triler vtkana stališča Clintonove do Trumpove administracije. V povzetku knjige, ki sta ga objavili založniški hiši, Država terorja "sledi zunanji ministrici, novinki, ki se je pridružila administraciji svojega tekmeca, predsednika, ki je bil inavguriran po štirih letih ameriškega vodstva, ki se je izogibalo svetovnega odra". Po vrsti terorističnih napadov mora zunanja ministrica voditi prizadevanja za "razvozlavanje smrtonosne zarote, intrige, skrbno zasnovane za izkoriščanje ameriške vlade, ki je nevarno brez stika in brez moči v krajih, kjer to pomeni največ," še piše v povzetku knjige.

Hillary Clinton je doslej napisala že sedem knjig, za letos pa je napovedan izid še enega družnega političnega trilerja Billa Clintona in Jamesa Pattersona, naslovljenega Predsednikova hči.