Prispelo je 259 zgodb, ki so ustrezale razpisnim pogojem. Foto: BoBo
Prispelo je 259 zgodb, ki so ustrezale razpisnim pogojem. Foto: BoBo

Prispelo je 259 zgodb, ki so ustrezale razpisnim pogojem. Strokovna žirija je tri med njimi nagradila, pet pa jih je izbrala za odkup.

Najboljša je zgodba Srečanja
Prvo nagrado je žirija v sestavi Marjeta Drobnič, Veronika Simoniti in Marjan Kovačevič Beltram podelila zgodbi z naslovom Srečanja (šifra: osredotocenost), drugo nagrado je prejela zgodba Oči Katice Glavač (brez šifre), tretjo pa zgodba Kairós (šifra: Simpozij). Za odkup so izbrali zgodbe Ko pride piskač iz Hamelina (šifra: Orient express), Kam le? (šifra: pa še kako), Kradljivec (šifra: Žižek), Mi poveš? (šifra: Zapečar) in Včasih tko, … sedem (šifra: Moira)*.

Avtorji nagrajenih in odkupljenih zgodb lahko svoje avtorstvo potrdijo najkasneje do sobote, 14. julija 2018 – s petim izvodom zgodbe, temu pa priložijo svoje podatke in elektronski naslov.

Avtorje zgodb bodo razglasili v petek, 24. avgusta, na Radijskih nočeh v Stari Ljubljani, prvonagrajeno zgodbo pa bo interpretiral dramski igralec. Vse izbrane zgodbe bodo v jesenskih mesecih predvajali v oddaji Literarni nokturno na Tretjem in Prvem programu Radia Slovenija.

*Pri pripravi sporočila za javnost je komisija med izbranimi zgodbami za odkup pomotoma izpustila zgodbo Včasih tko, … sedem (šifra: Moira). Za to se avtorju ali avtorici iskreno opravičujemo.