Knjižnica pod krošnjami letos posebno polico namenja novostim slovenskih založb. Foto: PEA
Knjižnica pod krošnjami letos posebno polico namenja novostim slovenskih založb. Foto: PEA
Knjižnica pod krošnjami
Knjižnico pod krošnjami spremljajo tudi pravljične ure. Foto: PEA

Branje knjige ali časopisa si lahko v miru privoščimo kar v središču Ljubljane, natančneje na trati ob ribniku v Tivoliju, kamor bo že tretjič privabljala Knjižnica pod krošnjami. Po knjižnih policah bo mogoče vse do 29. julija pobrskati vsak petek, soboto in nedeljo od 10.00 do 19.00. Ob samem branje bodo potekale še ustvarjalne delavnice in pravljice.

Svoje obiskovalce bo Knjižnica pod krošnajmi razvajala s knjigami in revijami, ki so jih v ta namen podarile razne slovenske založbe. Poseči bo mogoče po romanih, priročnikih, pesniških zbirkah, slikanicah, strokovni literaturi, stripih, revijah in časopisih.

S priročniki za obiskovalce Ljubljane
Kot poudarjajo organizatorji, je namen knjižnice popestriti poletno dogajanje v osrednjem ljubljanskem parku, ponuditi dodatno možnost za kakovostno preživljanje časa v naravi ter nenazadnje spodbuditi ljudi k branju in predstavljati novosti slovenskih založb. Te bodo letos posebej izpostavili na posebni polički. Kot posebnost letošnje knjižnice so na police dodali še knjige in priročnike o Sloveniji in mestu Ljubljana, ki bodo prišli prav predvsem turistom.

Vsako nedeljo ob 11.00 bodo lahko najmlajši ljubitelji knjig prisluhnili pravljicami in se udeležili reciklažne delavnice. Pravljice bodo z vseh koncev sveta pričarali napovedovalci Radia Študent, ki so se predstavljali že v okviru projekta Za dva groša fantazije. Kulturno- ekološko društvo Smet Umet pa bo pripravilo delavnice, na katerih bodo obiskovalci neuporabnim predmetom vdihnili novo življenje.