Poleg 350 enot knjižničnega gradiva in dnevnih časopisov ter revij bo Knjižnica pod krošnjami ponujala tudi različne dogodke. Foto: Matej Perko
Poleg 350 enot knjižničnega gradiva in dnevnih časopisov ter revij bo Knjižnica pod krošnjami ponujala tudi različne dogodke. Foto: Matej Perko

Spodbujanje bralne kulture v lokalni skupnosti se po projektu Mesto knjige Društva humanistov Goriške nadaljuje s Knjižnico pod krošnjami v organizaciji Mladinskega centra Nova Gorica.

Branje prinaša sočutje in razumevanje
"Namen Knjižnice pod krošnjami je spodbuditi zavedanje, da branje nima pomembne vloge samo pri učenju, temveč tudi v prostem času. Zato želimo, da bo prihajajoče poletje čas odmika in umiritve s knjigo v roki, ki poleg blaginje širjenja obzorij, preusmeritve, spoznavanja in večanja naše sporazumevalne zmožnosti, prinaša sočutje ter razumevanje in sprejemanje sveta okrog nas in v nas samih," je povedala direktorica Mladinskega centra Nova Gorica Lara Brun.

Večeri s pisatelji
Poleg 350 enot knjižničnega gradiva in dnevnih časopisov ter revij bo Knjižnica pod krošnjami ponujala tudi različne dogodke. V dopoldanskem delu bodo pripravljali program za najmlajše obiskovalce, zvečer pa jih bodo obiskali mladi ustvarjalci in priznani pisatelji, med njimi Katja Perat in Mirt Komel ter stripovski ustvarjalec Izar Lunaček.

Čisto ob koncu Knjižnice pod krošnjami pripravljajo organizatorji še glasbeno presenečenje.

Evropske pravljice za najmlajše
V Novi Gorici so letošnje leto namenili ustvarjalnosti mladih, zato bodo bralcem in obiskovalcem ponujali predvsem mlade slovenske ustvarjalce. Najmlajšim obiskovalcem bodo predstavljali evropske pravljice, otroci pa bodo nato ustvarjali risbe na temo predstavljene pravljice.

Tako kot doslej bodo popoldne obiskali novogoriški dom upokojencev in tamkajšnjim stanovalcem glasno brali iz knjig.

Knjige tudi pod kanalske krošnje
Knjižnica pod krošnjami se bo med 24. julijem in 6. avgustom preselila tudi v Kanal, na igrišče ob tamkajšnji osnovni šoli. Organizator Knjižnice pod krošnjami v Kanalu Blaž Valentinčič je povedal, da bo tamkajšnja prireditev posvečena letošnji 150-letnici ustanovitve narodne čitalnice.