V trgovsko-poslovnem centru City ima trenutno svoje začasne prostore tudi osrednja enota Mariborske knjižnice. Foto: TPC City
V trgovsko-poslovnem centru City ima trenutno svoje začasne prostore tudi osrednja enota Mariborske knjižnice. Foto: TPC City

Sprva je bilo sicer mišljeno, da Pionirske knjižnice ne bo treba seliti, saj stavba ni predvidena za rušenje, a se je pozneje izkazalo, da drugače ne bo šlo. Začasni prostori so poleg prav tako začasnih prostorov osrednje knjižnične enote v prvem nadstropju TPC-ja City v središču Maribora – natančneje v delu, kjer je bila prej trgovina s čevlji.

Že prvi dan tudi Pravljična ura v popoldanskih urah
Pionirska knjižnica bo po končani selitvi prve obiskovalce sprejela 3. maja ob 9. uri, še isti dan bo mogoče ob 17. uri v knjižnici obiskati tudi Pravljično uro. Tako bodo mladi obiskovalci lahko že prvi dan prisluhnili pravljicam in se podali v domišljijske svetove, so sporočili iz knjižnice.

Delovni čas mariborske Pionirske knjižnice Rotovž na začasni lokaciji ostaja nespremenjen. Knjižnica bo od ponedeljka do petka odprta med 9. in 19. uro ter ob sobotah med 8. in 13. uro.

Konec februarja letos so na Rotovškem trgu začeli rušitvena dela. Tam bodo do sredine leta 2024 zgradili Center Rotovž z novo knjižnico, galerijo in mestnim kinom. Celotna investicija je ocenjena na skoraj 25,5 milijona evrov.

Siceršnje domovanje Pionirske knjižnice (v sredini) na Rotovškem trgu. Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Siceršnje domovanje Pionirske knjižnice (v sredini) na Rotovškem trgu. Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Sorodna novica Začeli so gradnjo največjega mariborskega projekta

Delo v knjižnici bi bilo pretirano oteženo
"Rušitev starega objekta Mariborske knjižnice na Rotovškem trgu je izredno invaziven gradbeni projekt, ki bolj, kot smo pričakovali, otežuje delo in dostop do storitev v Pionirski knjižnici. Pričakuje se, da bi bilo ob izkopu gradbene jame in v prihodnjih fazah gradnje delo v knjižnici še bolj oteženo," so za STA pojasnili v knjižnici.

"V želji, da zagotovimo res varen dostop in boljšo izkušnjo obiska knjižnice najmlajšim obiskovalcem in njihovim spremljevalcem, pa tudi primerne delovne pogoje našim zaposlenim, smo skupaj z investitorjem, Mestno občino Maribor, poiskali nadomestne prostore za Pionirsko knjižnico Rotovž," so še dodali ob začetku rušitvenih del.