V šesti izdaji stripa Batman: Urban Legends (Batman: Urbane legende) se zvesti spremljevalec superjunaka Robin razkrije kot pripadnik LGBTQ+-skupnosti. Kot piše The Guardian, se je to zgodilo po več kot 80 letih, odkar je bil lik predstavljen bralcem, in po več desetletjih namigovanj na homoerotični podton v odnosu dvojice v oprijetih opravah.

Na zmenek s prijateljem Bernardom
Na koncu aktualne številke stripa Batman: Urban Legends je mladenič Tim Drake, ki se spremeni v superjunaka Robina, upodobljen med privolitvijo v zmenek s prijateljem Bernardom, ki ga je tik pred tem – še v superjunaški opravi – rešil pred hudodelnežem. Tim Drake ob tem razmišlja o občutenju pripadnosti: "Ljudje so me vselej spraševali, kaj si želim. A tega nisem znal ubesediti. Kar koli je bilo, vselej se je zdelo nedosegljivo. Vse do zdaj. Do prav zdaj."

Spolnost kot popotovanje, ne kot nekaj zakoličenega
Meghan Fitzmartin, avtorica besedila nove izdaje, je za portal Polygon povedala, da s tem ni želela dokončno opredeliti Drakove spolne usmerjenosti. Junak je bil namreč že prikazan na zmenku s superjunakinjo Spoiler oziroma z njeno vsakdanjo različico, Stephanie Brown.

Po lastnih besedah se je Meghan Fitzmartin želela s to gesto verjetno dotakniti teme, da je spolnost kot popotovanje. "Naj bo jasno. Njegova čustva do Stephanie so bila 100-odstotno resnična, tako kot so njegova čustva do Bernarda. Tim se še išče. In za zdaj še nima pravih besed za vse to," je še pojasnila avtorica besedila.

Robin ni osamljen pripadnik skupnosti LGBTQ+
Kritik Glen Weldon je zapisal, da ta poteza ni presenečenje, kvečjemu prijeten razvoj dogajanja. Spomnil je, da so bila odnosu med Robinom in Batmanov posvečena že cela poglavja, a vendarle se je tudi njemu zdel pomemben trenutek, ko se je Robin soočil s svojo spolnostjo v šesti številki stripa Batman: Urban Legends.

Drake je eden najaktualnejših stripovskih junakov, ki so jim pripisali pripadnost skupnosti LGBTQ+. Pred njim so se kot pripadniki razkrili tudi Batwoman, Harley Quinn, Poison Ivy, poročeni par Midnighter in Apollo ter Stotnik Amerika, še navaja The Guardian.