Leta 2000 je za Televizijo Slovenija posnela dokumentarni film z naslovom Molk v Palermu. Foto: BoBo
Leta 2000 je za Televizijo Slovenija posnela dokumentarni film z naslovom Molk v Palermu. Foto: BoBo

Mojca Širok je sicer zelo zaposlena kot dopisnica RTV v Bruslju, a ob tem počasi piše tudi nadaljevanje Pogodbe, so sporočili iz Mladinske knjige.

Knjiga je prvič izšla marca 2018, do danes pa je v Sloveniji prodanih že skoraj 9000 izvodov. S hrvaškim prevodom zdaj roman vstopa še na tuji knjižni trg.

Sorodna novica Mojca Širok: Pogodba

Kriminalni roman Mojce Širok, ki sega v mafijsko podtalje, se začne v prestižni rimski četrti, kjer policisti odkrijejo moško truplo. Temu umoru sledita še prometna nesreča na drugem koncu Rima in samomor najvplivnejšega mafijskega šefa v zaporu.

Iz zakulisja umorov
Naključja pa obstajajo samo v romanih, pravi glavni policijski preiskovalec. Z raziskovanjem zakulisnega dogajanja umorov nas kriminalka Pogodba s sočnim jezikom, živimi dialogi in nepredvidljivimi zapleti odpelje v osrčje mafijskega dogajanja. Glavni akterji kriminalisti, tožilci, novinarji in politiki imajo obraze, značaje, osebne zgodbe in marsikdaj tudi zavezujočo skupno preteklost, je v utemeljitvi zapisala žirija, ki je romanu podelila nagrado modra ptica za najboljše še neobjavljeno književno delo.

Poleg romanesknega prvenca je avtorica še treh publicističnih knjig, Zadnji rimski cesar, Oblast brez obraza in Od Benedikta do Frančiška. Trinajst let je delala kot dopisnica iz Italije in Vatikana.

Prve reportaže o sicilijanski mafiji je pisala za tednik Mladina, za RTV SLO je posnela dokumentarni film Molk v Palermu, in tudi njena publicistična dela so povezana z italijanskim političnim in kulturnim življenjem. V vseh se zrcali njeno odlično poznavanje razmer v Italiji, so zapisali pri založbi.

Molk v Palermu