Foto:
Foto:

Ta je žirijo v sestavi Tone Partljič, Marjana Kobe, Darja Lavrenčič Vrabec, Darka Tancer Kajnih in Petra Vidali prepričal z romanom Srebro v modri špilji. Roman je izšel pri Mladinski knjigi in govori o mladih prijateljih, ki pod vročimi sončnimi žarki na peščenih morskih obalah iščejo zaklad in ga tudi najdejo. Avtorju avanturistično-popotniškega romana bodo nagrado podelili 12. novembra v Murski Soboti na srečanju pisateljev in teoretikov mladinske književnosti.

Izbor med petimi nominiranci
Žirija za večernico je imela letos kar težko delo, saj je izbirala med deli kot so Anica in velike skrbi, avtorice Dese Muck (Mladinska knjiga), Mrožek dobi očala, avtorja Petra Svetine (Mladinska knjiga), Pogašeni zmaj, avtorice Bine Štampe Žmavc (EPTA), Prijatelja, avtorice Janje Vidmar (Mladika) in zmagovalnim delom Srebro iz modre špilje, avtorja Slavka Pregla (Mladinska knjiga). Nominirance pa je že predhodno izbrala na podlai več kot 100 pregledanih del.

Prva večernica v roke Toneta Pavčka
Večernico so pri Časopisno-založniškem podjetju Večer letos podelili že osmič; doslej so se s tem laskavim nazivom okitili že Marjana Moškrič, Matjaž Pikalo, Feri Lainšček, Polonca Kovač, Janja Vidmar, Desa Muck in Tone Pavček.