Na dogodku v Berlinu se bodo predstavili Esad Babačić, Barbara Korun, Ana Pepelnik in Nataša Velikonja. Foto: Miloš Ojdanić/BoBo/Program Ars
Na dogodku v Berlinu se bodo predstavili Esad Babačić, Barbara Korun, Ana Pepelnik in Nataša Velikonja. Foto: Miloš Ojdanić/BoBo/Program Ars

Slovenščina kot zveneč in muzikaličen jezik
Literarna četverica iz Slovenije bo pokazala, kako zveneč in muzikaličen jezik je slovenščina. Dogodek, ki se začne ob 19.30, bo moderirala novinarka berlinskega Radia 1 Marie Kaiser. Na tem slovenskem večeru bosta nastopila še džezovska glasbenika Gal Golob in Samo Hude s svojo zasedbo Nomadia, piše na spletni strani Slovenskega kulturnega in informacijskega centra (Skica) Berlin.

Štirje raznoliki pesniški glasovi
Pesnik, pevec in pisatelj ter nekdanji frontman zasedbe Via Ofenziva Esad Babačić (1965) izhaja iz pankerske sfere vod in še zmeraj ustvarja znotraj okvirjev alternative. Pesnica in prozaistka Barbara Korun (1963) je svoje pesmi, "ostre in subtilne, nežne in brutalne hkrati", objavila v sedmih zvezkih in bila za svojo feministično angažiranost nagrajena pred dvema letoma z nagrado mira, ki jo podeljuje ženski odbor Slovenskega centra PEN.

Pesnica in pevka skupine Boring Couple Ana Pepelnik (1979) je tudi pomembna prevajalka ameriške poezije. Sociologinja, pesnica, esejistka, prevajalka, lezbična aktivistka Nataša Velikonja (1967) je letošnja prejemnica Jenkove nagrade.

Dogodek Grizljati božansko (Knabbern am Göttlichen) organizira Skica Berlin v partnerstvu s Haus für Poesie, podprla pa ga je tudi slovenska Javna agencija za knjigo (JAK) RS.