Foto:
Foto:

Od Grizistola do zobne miške
Ti kanta požrešna! je knjižica pravljic o fantu Popku, ki dobi nalogo hoditi po svetu in otrokom pripovedovati pravljice za lahko noč. Ko bo Popek povedal pet pravljic, ga bo čakala nova naloga in veliko presenečenje. Tako kot so nenavadne fantove naloge, tako so nenavadne tudi pravljice, ki jih pripoveduje. Avtor je v delo, ki ga je ilustriral Uroš Hrovat, med drugimi vključil zgodbo o Grizistolu, stolu, ki ugrizne vsakega, in zgodbo o zobni miški, ki je obogatela s pomočjo zobkov, ki jih otroci puščajo pod blazino.

Sodobna Romeo in Julija
V imenu ljubezni je roman o pesniku Romanu, ki se počuti drugačnega in išče smisel življenja. To najde v ljubezni, vendar pa se pot do nje izkaže za zelo zapleteno. Roman se namreč zaljubi v Lejlo, v kateri najde sorodno dušo, vendar pa sta Roman in Lejla otroka očetov, ki se med seboj neizmerno sovražita. Med družinama zeva prepad tako zaradi sovraštva, ki prežema oba očeta, kot tudi zaradi njunega različnega družbenega stanu. Implikacij ni mogoče zgrešiti - gre za shakespearovsko zgodbo Romea in Julije, postavljeno v sodoben družbeni okvir.

Vrtoglavo v svet
Jernej je prvenec Jerneja Kovača, opisuje pa življenje petih prijateljev, ki se vrti okoli žensk, pijače, omame in hitrih avtomobilov. Skozi te peripetije mladine avtor podaja duha družbe, način odraščanja in dozorevanja neke generacije. Pripoved je umeščena v določen socialni okvir in opisuje mnogim znane in doživete bivanjske razmere. Prvoosebni pripovedovalec Nejc razmišlja o svetu okoli sebe in hrepeni po neki višji ljubezni.