Nagrado bodo še naprej podeljevali v kraški jamu, po kateri festival nosi ime. Foto: BoBo
Nagrado bodo še naprej podeljevali v kraški jamu, po kateri festival nosi ime. Foto: BoBo

Za takšno potezo so se organizatorji odločili, ker se lanska nastanitev dela udeležencev v Sežani ni izkazala za najboljšo rešitev. Izgubil se je namreč festivalski utrip, ki ga določa prav druženje. Vilenica bo imela tako v 28. izdaji, ki bo potekala med 11. in 15. septembrom, bazo v Kopru, zasnova pa ostaja nespremenjena. Literarni večeri bodo še naprej potekali po vaseh, tudi nagrado bodo tradicionalno podelili v jami, po kateri je festival dobil ime.
V. d. vodje festivala Maja Kavzar verjame, da ponuja Koper kar nekaj novih priložnosti za razvoj festivala, od slikovitosti morja do morebitnega novega študentskega občinstva. Na festivalu sicer upajo, da bodo hotel Klub v Lipici čim prej obnovili, saj je vileniški festival navsezadnje močno povezan prav s tem krajem.
Kmalu znan program festivala
Maja Kavzar, sodelavka Društva slovenskih pisateljev, ki organizira vileniški festival, pri projektu sodeluje že dalj časa. Potem ko je mesto vodenja festivala zaradi nove zaposlitve na ministrstvu za kulturo zapustil Gašper Troha, je Kavzarjeva prevzela funkcijo v. d. Program letošnjega festivala bodo predstavili 15. maja.