Poleg kuriranja je Wine tudi ustanovitelj podjetja Juniper Books, v katerem ustvarjajo knjižne ovitke po meri. Tako oblikuje domače knjižnice na podlagi zanimanj, avtorjev in barv.

Oskarjevka Gwyneth Paltrow je ena od oboževalk kuratorja knjižnih polic Thatcherja Wina. Foto: Reuters
Oskarjevka Gwyneth Paltrow je ena od oboževalk kuratorja knjižnih polic Thatcherja Wina. Foto: Reuters

"Knjige imajo lahko toliko sloga kot vse drugo"
S personaliziranimi ovitki želi knjige estetsko sopostaviti s preostalim notranjim oblikovanjem doma. "Ljudje so vložili ogromno v to, kako je videti njihov dom. Izbrali so omare, preproge, barve in okenske obloge. Zakaj bi se odločili za knjige, ki jih je oblikoval založnik? Knjige imajo lahko toliko sloga kot vse drugo," je povedal v intervjuju za publikacijo Town & Country, s katerim je dvignil precej prahu v medijih in na družbenih medijih.

Spregovoril je tudi o svoji najslavnejši stranki Gwyneth Paltrow, ki je s svojo znamko Goop postala znana kot gurujka prestižnega življenjskega sloga. Povedal je, da je njen dom opremil z dodatnimi nekaj sto knjigami in razširil knjižno zbirko otroških in mladinskih del.

Za ljubezen do knjig
Preurejevalec polic s knjigami Wine je pred kratkim postal tudi avtor, njegov knjižni prvenec For the Love of Books (Za ljubezen do knjig) osvetljuje načine, kako ustvariti popolno knjižnico v vseh okoljih in kako na novo premisliti postavitve knjižnih polic.

Stoični filozofi kot trend
Smernice za opremljanje knjižnih polic so po njegovem mnenju knjige iz založb Taschen, Phaidon in Rizzoli, ki izdajajo dela o umetnosti, oblikovanju in arhitekturi. "Mislim, da jih ljudje zbirajo kot alternativo gledanju na zaslone," je še pojasnil v intervjuju. Povedal je, da imajo zdaj svoj trendovski trenutek tudi stoični filozofi, kot vedno priljubljena klasika pa je navedel Ernesta Hemingwaya in Jane Austen.