Tom Cruise oktobra lani, na snemanju Misije nemogoče 7 v Rimu. Foto: Reuters
Tom Cruise oktobra lani, na snemanju Misije nemogoče 7 v Rimu. Foto: Reuters
Sorodna novica Toma Cruisa močno razjezilo neupoštevanje ukrepov na snemanju

Snemanje je bilo treba prekiniti za najmanj 14 dni, številni člani ekipe pa bodo ta čas preživeli v samoosamitvi, je poročal The Hollywood Reporter.

"Do 14. junija smo začasno ustavili snemanje filma Mission: Impossible 7 zaradi pozitivnih izvidov pri rutinskem testiranju na novi koronavirus," je studio potrdil za omenjeno revijo. "Upoštevamo vse varnostne protokole in bomo še naprej spremljali situacijo." Niso razkrili, koliko ljudi je dobilo pozitivne izide testiranja, je pa britanski tabloid The Sun poročal, da jih je bilo 14 in da Toma Cruisa ni med njimi.

Film je v zadnjem letu postal že skorajda simbol za vse težave in ovire, s katerimi se v času pandemije spopada filmska industrija. Snemanje so prvič prekinili februarja 2020 v Benetkah – med prvimi ekipami, ki so začele po vsem svetu odhajati z dela. Nato je decembra lani v javnost prišel posnetek, na katerem slišimo Cruisa, ki ni samo glavni igralec, ampak tudi producent filma: zelo razburjeno predava o odgovornosti in težavnem položaju filmske industrije. Razjezil naj bi ga prizor članov tehnične ekipe filma, ki so stali preblizu skupaj.

Sedmi del akcijske franšize je napisal in ga režira Christopher McQuarrie, ki je bil podpisan že pod prejšnja filma iz serije, Odpadniška nacija (2015) in Izpad (2018). Studio Paramount ga je že najel tudi za režijo naslednjega, osmega filma.

Še prej pa se v sedmem filmu vrača Tom Cruise kot tajni agent Ethan Hunt, ob njem pa nastopajo še Rebecca Ferguson, Esai Morales, Hayley Atwell, Shea Whigham, Pom Klementieff in Henry Czerny. Premiera je napovedana za maj prihodnje leto.