Design Dining: Slovenski oblikovalski pogrinjek. Foto: Center za kreativnost
Design Dining: Slovenski oblikovalski pogrinjek. Foto: Center za kreativnost

Dunajski teden oblikovanja (Vienna Design Week), ki ga prirejajo od leta 2007, je največji oblikovalski festival v Avstriji. Letos poteka med 24. septembrom in 3. oktobrom na 50 različnih prizoriščih po avstrijski prestolnici.

200 prireditev, razstav, eksperimentov ...
Prireditev pod vodstvom Gabriela Rolanda v sodelovanju z dunajskimi muzeji, podjetji in oblikovalci iz celotne Evrope prinaša 200 prireditev, razstav, eksperimentov, instalacij, vodstev, delavnic in pogovorov, so sporočili iz Eurocomm-PR, predstavništva mesta Dunaj v Ljubljani.

Na osrednjem prizorišču je predstavljena tudi serija slovenskih oblikovalskih izdelkov za pogrinjek. Različni oblikovalci so zgodbi oblikovanja in kulinarike v projektu z naslovom Design Dining: Slovenski oblikovalski pogrinjek povezali v edinstveno gastronomsko doživetje avtorja Jakoba Pintarja, chefa v restavraciji TaBar.

Razstava je nastala v sodelovanju Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO) ter Centra za kreativnost (CzK). Razstavo in pop-up večerji 1. in 2. oktobra v sklopu programa na Dunajskem tednu oblikovanja organizirajo skupaj s Skico, slovenskim kulturno-informacijskim centrom v Avstriji.