Quentin Tarantino Foto: Reuters
Quentin Tarantino Foto: Reuters

O naslednjem projektu, pisanju romana na filmski podlagi svojega zadnjega filma, je govoril kot gost podkasta Pure Cinema. V posebni epizodi podkasta so se z njim tri ure pogovarjali Elric Kane, Brian Saur, Julie McLean in Phil Blankenship. Če bo roman res sledil filmski zgodbi, bo tudi ta ljubezensko pismo Los Angelesu in otroštvu, kot je režiser sam opisal film. Z zgodbo se je podal v Hollywood, v čas morilskega pohoda Charlesa Mansona, v leto 1969 v Los Angelesu. Film je bil nominiran za več oskarjev, tudi za najboljši film in režijo, dobil pa je enega, in sicer zlati kipec za najboljšo stransko moško vlogo, ki je šel v roke Bradu Pittu.

Tematsko so se sicer skozi pogovor usmerjali v kino, filmsko kritiko in še posebno Tarantinovo novo serijo filmskih kritik, ki jih je napisal za za spletno stran gledališča Beverly Cinema. Skoznje je zajel zgodnje delo Petra Bogdanovicha, serijo Glenna Forda Cade's County, klasike Clinta Eastwooda in vrsto drugih. Obenem je Tarantino ponudil svoj izbor najboljših pet kot odgovor na epizodo "Ripoffs" podkasta Pure Cinema iz leta 2017.

Sorodna novica Bilo je nekoč ... v Hollywoodu

Kultni filmar že dlje govori o tem, da se bo umaknil iz sveta filmske režije in se posvetil pisanju, ne le kritik, temveč tudi dram in romanov. V pogovoru z Martinom Scorsesejem je nedavno dejal, da piše roman o veteranu druge svetovne vojne, ki se zaljubi v kino. Že prejšnje poletje je za publikacijo GQ Australia predstavil svoje načrte za prihodnost, ki so orisali življenje zunaj režije. "Mislim, da sem prišel do konca poti, kar se tiče filma," je dejal.

Odmevna je njegova odločitev, da bo v življenju posnel natanko deset filmov in se nato režijsko upokojil. Vendar pa zadnje leto izaraža dvome tudi gede desetega filma. "Na neki čuden način se mi zdi, da je Bilo je nekoč ... v Hollywoodu moj zadnji film. Torej, nekako sem se odrekel pritisku, da bi dal nekakšno zadnjo veliko voilà izjavo," je opisal v pogovoru za publikacijo Consequence of Sound Tarantino lani decembra.

Snovi za roman je ogromno, saj je za publikacijo IndieWire že povedal, da je moral film precej skrajšati in zato je pustil več prizorov in likov v montažni sobi. V morebitnem romanu bo tako mogoče precej več dodatnih likov in pripovednih lokov, kot jih je v izvirniku, v filmu.