Zaradi svoje inovativnosti je postal eden najpomembnejših pionirjev na področju plesa. Foto: MMC RTV SLO
Zaradi svoje inovativnosti je postal eden najpomembnejših pionirjev na področju plesa. Foto: MMC RTV SLO

Gonilna sila plesne šole Urška, dekan Akademije za ples, avtor Maturantske parade in Guinnessov rekorder je diplomiral na Fakulteti za strojništvo, že od malih nog pa je bil predan plesu.

Bil je učitelj družabnega plesa, rokenrola in break dancea ter trener športnega plesa. Ves čas si je želel biti predvsem pedagog, ko je ustanovil plesno šolo Urška, pa je izgubil konjiček in postal podjetnik. "To je edina stvar, ki mi je je žal na svetu; da sem združil hobi in poklic v eno," je priznal.

Večina se ga bo spominjala prav po maturantski četvorki, ki je plod njegovih idej. "Vsako leto naučimo četvorke tisoče maturantov, pa sem si rekel, zakaj jih ne bi enkrat povabili vseh skupaj na največji Maturantski ples. Ko sem poskušal prijaviti Guinnessovi knjigi rekord, jim to ni bilo dovolj zanimivo. Tako sem se domislil sinhronega plesanja na več lokacijah hkrati, kjer vsi plešejo na glasbo, ki je oddajana preko radijskih valov," je leta 2006 za MMC povedal koreograf.

"Nikoli ne načrtujem, samo živim to življenje. Včasih kot želim, včasih kot moram. Malenkosti mi barvajo življenje. Malenkosti so sreča. Zato imam rad male stvari in velike torbe. Povsod jih nosim s seboj, ker si dolgujem še kak sprehod med pričakovanim in nenačrtovanim. Ivo Andrić," to je bila ena izmed njegovih zadnjih objav na spletnem družabnem omrežju.