Družinski muzikal je nastal v režiji Andreja Jusa, glasbo pa sta napisala Gregor Stermecki in Maja Pihler Stermecki, znana kot Bilbi. Foto: Festival Velenje
Družinski muzikal je nastal v režiji Andreja Jusa, glasbo pa sta napisala Gregor Stermecki in Maja Pihler Stermecki, znana kot Bilbi. Foto: Festival Velenje

Gre za tretji muzikal v produkciji Festivala Velenje, v preteklih letih sta nastala že muzikala Čarovnik iz Oza in Aladin. Zgodba o majhni in ošabni žabi Greti je zgodba o iskanju česa boljšega od tega, kar ponuja domači dom, se pravi rodna mlaka.

Prek nevarnosti do novih spoznanj
Tako jo ambiciozna Greta mahne na pot, kjer se sooča z nevarnostmi in spoznava najrazličnejša bitja, ki včasih pomagajo njej, drugič pa ona njim. Pustolovščine Greto na koncu prek novih spoznanj pripeljejo do sreče, so o muzikalu zapisali njegovi producenti.

Družinski muzikal je nastal v režiji Andreja Jusa, glasbo pa sta napisala Gregor Stermecki in Maja Pihler Stermecki, znana kot Bilbi.

Osnovno- in srednješolci na odru
V predstavi prvič nastopa osem mladih iz velenjskih osnovnih in srednjih šol. Glavno junakinjo zgodbe, žabo Greto, bo odigrala Neža Ocepek, njeno mamo Maja Šalamon, vloge muh, netopirjev, hrošča, ribe, pajka, človeške ribice in ribiča pa bodo odigrali Kaja Kočevar, Tjaša Plaskan, Gašper Lenart, Marko Pavlovič, Eneja Paradiž in Neža Pungartnik.

Pri urjenju plesnih korakov jim je pomagala koreografinja Petra Žist, pevsko vodstvo je prevzela Tea Plazl, kostumografija in scenografija sta delo Tatjane Kortnik. Tako na drevišnji kot na preostalih uprizoritvah bo v živo glasbo izvajal ansambel Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega, ki ga vodi Miran Šumečnik.

Muzikal Žaba Greta traja eno uro in bo premierno izveden drevi ob 18. uri v veliki dvorani Doma kulture Velenje, namenjen pa je otrokom od 4. leta dalje. Drevišnji premierni uprizoritvi sledijo še štiri ponovitve, ki si jih bodo ogledali otroci velenjskih osnovnih šol v sklopu projektov kulturne vzgoje, napovedane so že tudi majske ponovitve.