Aprila lani so ob seštevku ponovitev obeh predstav  katerega rezultat je 555, pripravili veliko združenje obeh predstav na enem odru pod streho ljubljanske Hale Tivoli.. Foto: Špas teater
Aprila lani so ob seštevku ponovitev obeh predstav katerega rezultat je 555, pripravili veliko združenje obeh predstav na enem odru pod streho ljubljanske Hale Tivoli.. Foto: Špas teater

Kajti teater, ki je znan po svojih komičnih produkcijah, ki privabijo marsikaterega gledalca, napoveduje tretji in s tem tudi zadnji del trilogije o odnosih med spoloma z naslovom Ženske&moški.com. Kot že naslov pove, se bodo na odru iz oči v oči soočili moški in ženske, pri čemer bodo prevladovali moški. Znano je namreč, da bodo v t. i. stand up komediji pod režijsko taktirko Borisa Kobala ob boku Katarine Čas in Zvezdane Mlakar zaigrali trije moški igralci. Pripravljajo pa tudi dve igralski postavitvi, ki se bosta izmenjavali, v vsaki pa bodo igrali trije igralci in dve igralki.

Začetek na dan zaljubljenih
Predstava naj bi, po zagotovilih predstavnice za odnose z javnostmi Špas teatra Betke Šuhel Mikolič, prvo predpremiero doživela na valentinovo, 14. februarja, v Kulturnem domu Mengeš, premierno pa jo bodo uprizorili 21. marca v Cankarjevem domu.

Šlo bo za multimedijsko predstavo z video vložki, na katerih bo nastopilo kar nekaj oseb, ki zaznamujejo tako kulturni kot politični prostor. Predstava Ženske&moški.com, ki naj bi trajala dve uri, bo predvidoma doživela kar deset predpremier, gre pa za nadaljevanje 5žensk.com in 5moških.com. Obe predstavi si je v štirih letih na 700 ponovitvah ogledalo približno 300.000 ljudi, številka pa bo z novo premiero verjetno še narasla.

L. Š.