Foto:
Foto:
Irena Tomažin je avtorica ideje in plesalka v predstavi.

Plesalka in koreografinja mlajše generacije se je poglobila v razmišljanje o kapricah človeške narave in obrazih, ki si jih ljudje nadenemo ob različnih priložnostih. Prav zato se pogosto pojavi dvom, kateri ob obrazov je naš pravi. Tomažinova meni, da nas najbolj izda glas, ki nevede razkriva zgodovino telesa. Prav zato je medij, na katerem temelji predstava Kaprica, ravno glas, in od tod tudi podnaslov Glasna predstava.



Edina alternativa - tišina
Gledalci se bodo lahko še na jutrišnji in nedeljski ponovitvi prepričali, da glas pripoveduje zgodbe, ki so vanj zapisane, ki se jih ne more znebiti ali jih spremeniti, kot lahko človek spreminja maske, ki jih nosi na obrazu. Toda prav tako se lahko sprašujemo, kateri od glasov je pravi, zato je pogosto edina alternativa - tišina.

Absolventka filozofije o Giordanu Brunu
Glavna ustvarjalka predstave Irena Tomažin se je s plesom srečala po koncu gimnazije, pred tem pa se je odru privajala z gledališko skupino IHT. Absolventka filozofije se je v plesu izpopolnjevala na delavnicah doma in v tujini, vidno pa je bilo predvsem njeno sodelovanje pri predstavi društva B 51 Hitchcockove metamorfoze in z Malo Kline pri projektu o Giordanu Brunu.