Šentjakobsko gledališče deluje v stavbi na Krekovem trgu v Ljubljani. Foto: BoBo
Šentjakobsko gledališče deluje v stavbi na Krekovem trgu v Ljubljani. Foto: BoBo

Golobu so zaupali štiriletni mandat, znotraj katerega se bo najprej seznanil s stanjem v tem ljubiteljskem gledališču, ki je najstarejše amatersko gledališče v Evropi.

Sorodna novica Po Kobalovem odhodu je v. d. direktorja v Šentjakobskem gledališču Katja Ogrin

Diplomirani ekonomist in režiser
Med njegovimi prednostnimi nalogami bodo tudi dejavnosti in prireditve v času stoletnice gledališča. Kot še piše v sporočilu za javnost, Golob gledališče spremlja skozi razgibano obdobje njegove zgodovine. Diplomiral je na dveh fakultetah, na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), na tej je pridobil naziv univerzitetnega diplomiranega režiserja.

Zadnji dve leti je v Prešernovem gledališču Kranj opravljal funkcijo vodje marketinga in odnosov z javnostmi, sodeloval je z drugimi gledališči, vodil in oblikoval različne prireditve ter si nabiral druge izkušnje v gledališču.

Pred enim letom so Kobala odpoklicali z mest direktorja in umetniškega vodje
Člani upravnega odbora Šentjakobskega gledališča so lani februarja Borisu Kobalu soglasno izrekli izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi in predčasni odpoklic z mest direktorja in umetniškega vodje, potem ko je Kobal prevedel tuje avtorsko delo, komedijo La prova generale italijanskega avtorja Alda Nicolaja, in ga z nekaj manjšimi besedilnimi spremembami predstavljal kot svoje izvirno avtorsko delo komedijo Profesionalci espe ter ga poslal na javni natečaj za izvirno slovensko komedijo, na katerem je uspel v tolikšni meri, da je SLG Celje to delo uprizorilo.