Režijo je prevzel Aljoša Lovrić Krapež, dramaturgijo pa Nejc Potočan. Foto: Ivian Kan Mujezinović
Režijo je prevzel Aljoša Lovrić Krapež, dramaturgijo pa Nejc Potočan. Foto: Ivian Kan Mujezinović

Premiera avtorske predstave, ki so jo naslovili Under Construction, bo nocoj v okviru poletnega festivalskega druženja Gledališča Glej #soteskaopen.

"Pek, jasnovidka, vodovodar, župan, zvonarka. Nevidni, spregledani, zlomljeni, transcedentirani. Skupnost mesta in mesto skupnosti. Zbrani, da sodijo zgodovini. Zgodovini, ki je podrla njihove sanje, želje, strasti. Zavladala njihovemu času. Uzakonila pravila igre. Porazdelila moč. Zgradila klavstrofobično skupnost, polno neizrečenih skrivnosti. Jim pustila le še spomine. Boleče, minljive, igrive, žgoče, ljubeče. Preteklost je meglena, sedanjost polzi iz rok, prihodnosti ni. Vsi čakajo spremembo, ki je ni od nikoder," so zapisali ustvarjalci predstave. Dodali so, da je vsako uničenje hkrati gradnja nečesa novega.

Kako zgraditi polje mogočega?
Uprizoritev bo postavljala vrsto vprašanj, med drugim: Kdo gradi skupnost? Čigav je teritorij mesta? Kdo nadzira čas? Kako se v družbi porazdeljuje moč? Kako pognati korenine, ko je svet v nenehnem nastajanju? Kako zgraditi polje mogočega? In kje je v življenju prostor za igro, ko je spontanost prepovedan?

Foto: Ivian Kan Mujezinović
Foto: Ivian Kan Mujezinović

Avtorji predstave so Nataša Keser, Klemen Kovačič, Karolina Kotrbova, Aljoša Lovrić Krapež, Filip Mramor, Domen Novak, Nejc Potočan, Filip Štepec in Miranda Trnjanin.

Režijo je prevzel Aljoša Lovrić Krapež, dramaturgijo Nejc Potočan, scenografijo in kostumografijo podpisuje Karolina Kotrbova. Nastopajo Nataša Keser, Klemen Kovačič, Filip Mramor, Domen Novak in Miranda Trnjanin.