Glasbo so ustvarili člani skupine Niet. Foto:
Glasbo so ustvarili člani skupine Niet. Foto:

Igro sta ustvarila režiser Miha Nemec in dramaturg Nejc Valenti. V vlogi Nanda bo nastopil Peter Harl, Polonica bo Arna Hadžialijević, kot berač Tomaž bo nastopil Peter Musevski, vlogo Blaža Mozola pa bo odigral Radoš Bolčina. Uprizoritev je nastala v koprodukciji novogoriškega gledališča in Prešernovega gledališča Kranj, označujejo pa jo kot narodno igro s petjem, s prvinami ljubezenske zgodbe, kriminalke in muzikala.

Glavni junak zgodbe je Nande, kot rokovnjač znan pod imenom Groga, ki jemlje bogatim in daje revnim, a se njegov boj na koncu izteče v osebno maščevanje.

V oddaji Telstar na Valu 202 so spregovorili člani skupine Niet, Borut Činč, soavtor in režiser Miha Nemec ter nekateri igralci. Poleg premierno predvajanih skladb s plošče boste slišali tudi odlomke iz predstave, koščke scenske glasbe in pesmi, ki jih na odru pojejo igralci. Oddajo lahko poslušate tukaj.

Nietov na odru ne bo, prihaja pa njihova plošča
Glasbo so ustvarili člani skupine Niet, predvsem Igor Drnovšek, ki je avtor večine njihovih pesmi, ter legendarni član skupine Buldožer Borut Činč, ki je v zadnjih letih stalni sodelavec Nietov. V predstavi jih sicer ne boste videli, saj na glasbeno podlago pojejo igralci. So pa posneli svoje različice pesmi in jih bodo te dni izdali na novi plošči Rokovnjači.