Tožilstvo je lastnika in vodjo igralske šole v štirih točkah obtožilo posilstva, v petih pa nedovoljenih spolnih dejanj. Foto: BoBo
Tožilstvo je lastnika in vodjo igralske šole v štirih točkah obtožilo posilstva, v petih pa nedovoljenih spolnih dejanj. Foto: BoBo

26-letna igralka Milena Radulović je 18. januarja skupaj s še nekaj dekleti na policijo prijavila, da jo je spolno napadel 68-letni Aleksić, učitelj zasebne beograjske igralske šole z imenom Stvar srca. O posilstvih, ki so se začela pri njenih 17 letih, je zatem tudi javno spregovorila.

Sorodna novica Srbski igralki z izpovedjo o spolni zlorabi sledijo številne kolegice na Balkanu

Obtožen posilstva in nedovoljenih spolnih dejanj
V današnjem odzivu je sporočila, da je pričakovala vložitev obtožnice in da bo njena vsebina takšna. Dodala je, da se je od dne, ko je javno spregovorila in ko so nato spregovorila še druga dekleta, zavedala, da ravnajo pravilno. Če bo sodišče odločilo, da je Aleksić kriv, mu grozi do 15 let zapora, navajajo tuje tiskovne agencije.

Tožilstvo je lastnika in vodjo igralske šole v štirih točkah obtožilo posilstva, v petih pa nedovoljenih spolnih dejanj. Navedlo je, da je z dejanji škodil sedmim osebam. Prijavo jih je sicer vložilo devet.

Obtožnico mora potrditi še pristojno sodišče
Obtožnico, na katero se lahko Aleksić še pritoži, mora potrditi še pristojno sodišče, ki je danes pripor, v katerem je od 16. januarja, podaljšalo še za 30 dni.

Sorodna novica Gibanje Nisem hotela: "Spolno nadlegovanje je vseprisotno in se dogaja vsak dan."

68-letni obdolženec je filmski režiser, producent, scenarist, igralec in pedagog, ki je v javnosti užival velik ugled, v njegovi igralski šoli pa se je šolalo več kot 3000 mladih.

Igralke so bile po izpovedih deležne velike podpore javnosti, dogajanje pa je kmalu prešlo srbske meje, sprožilo je val izpovedi igralk o spolnih zlorabah v Sloveniji, na Hrvaškem in v BiH-u.

Štiri nekdanje študentke s sarajevske akademije scenskih umetnosti so zatem na družbenem omrežju Facebook ustanovile skupino, poimenovano Nisam Tražila (Nisem hotela), v kateri so pozvale k prijavi podobnih izkušenj. Gibanje s ključnikom #nisisama nadaljuje upor proti spolnemu nadlegovanju, ki so ga pod odmevnim geslom Jaz tudi sprva zanetili v Hollywoodu, zatem pa se je razširil v boj proti spolnim zlorabam in nadlegovanju žensk po vsem svetu.