Umrl je po dolgi in težki bolezni, so danes poročali hrvaški mediji.

Štivičić je bil rojen v vasi Rešetari blizu Nove Gradiške v Slavoniji leta 1936. V Zagrebu je študiral na pravni in filozofski fakulteti.

Od leta 1958 je delal na nekdanji Televiziji Zagreb kot dramaturg in scenarist. Med drugim je bil tudi urednik dramskega programa hrvaške televizije (HTV) med letoma 1992 in 1995. Bil je profesor dramaturgije na zagrebški akademiji za dramsko umetnost.

Za njegov najbolj znan televizijski projekt velja dramska nadaljevanka Kam gredo divje svinje, ki jo je režiral Ivan Hetrich. Štivičić je sodeloval tudi z drugimi vodilnimi televizijskimi in filmskimi režiserji, kot so Eduard Galić, Nikola Tanhofer in Mario Fanelli.

"Tudi če ne bi napisal nič drugega kot Kam gredo divje svinje, bi mu bila hrvaška kultura dolžna toliko kot le redkokateremu našemu pisatelju v prejšnjem stoletju," so zapisali leta 2016 ob objavi Štivičićeve knjige Antologijske drame, v kateri so bila štiri njegova dramska besedila.

Znan je bil tudi po priredbah del Miroslava Krleže. Kot so zapisali na tportal.hr, je s številnimi priredbami Štivičić postal eden najpomembnejših televizijskih "krležijancev". Že zgodaj na svoji karierni poti je začel prirejati literarne klasike – "kot da bi čutil, da jih bo skozi televizijske zaslone lažje približal občinstvu", so še zapisali na tportalu.

Igralec Rade Šerbedžija je ob njegovi smrti zapisal: "Vsekakor je bil eden naših največjih sodobnih piscev, zlasti v televizijskem žanru. Mislim, da je bil najuspešnejši hrvaški televizijski dramatik brez konkurence – napisal je več kot sto dram in scenarijev. Kot igralec sem imel privilegij sodelovati z njim že od svojih začetkov, od svoje prve drame. Poleg tega sva bila povezana kot prijatelja. Bil je absolutna moralna in človeška vertikala. Vedno je bil kritičen do resničnosti, v kateri živimo. Korekten in moralen človek do konca. Ponosen sem in vesel, da sem bil udeležen v življenju tega velikega človeka, ki ga nosim v srcu."

Dobil je najvišjo državno nagrado v kulturi in umetnosti
Štivičić je za svoje delo prejel več nagrad, med drugim tudi najvišjo državno nagrado v kulturi in umetnosti – Vladimir Nazor za življenjsko delo v filmski umetnosti – in nagrado HTV Ivan Šibl za življenjsko delo na televiziji.

Njegova hči je znana hrvaška dramatičarka in scenaristka Tena Štivičić. Njena predstava 64 je bila ravno sinoči premierno prikazana v zagrebškem HNK-ju in je odprla novo gledališko sezono, pa poroča Jutarnji.