Foto:
Foto:
Vsak prizor Mask je zgodba zase.

V plesno-gledališki predstavi Maske so nastopili Sonja Kerin, Rosana Štorgelj, Urša Vidmar, Juta Žuraj, Matevž Biber in Gašper Malnar. Njihove vloge je ob koreografinji pomagala sooblikovati dramaturginja Klavdija Zupan, končni učinek pa je humoren in sarkastičen, čeprav večina prizorov obravnava strašljive teme.



V plesni predstavi ne nastopajo le izraziti plesalci
Uršula Teržan se je lotila obdelave izkušenj, ki jih imamo ljudje s strahom ter odzivov posameznika in okolja na strah. Vse te izraze je Teržanova sestavila v kolaž različnih gledaliških izrazov, ki jim obraz in telo posojajo balerine, sodobni plesalci in dva igralca. Čeprav je predstava plesno-gledališka, je koreografinja k sodelovanju povabila umetniško ekipo, ki ni izrazito plesno izobražena.

Elektronski in klasični ritmi
Ritem predstave narekujeta elektronska glasba vodilnega člana nekdanje rock zasedbe Miladojka Youneed Maria Marolta in simfonična glasba izpod peresa Milka Lazarja. Kot na divjem karnevalu se tako v črni kocki odvijajo posamezne slike, ki se odvijajo vsaka zase, vsaka zase prikazuje šokantne izkušnje, ki pa jim na koncu ostrino odvzamejo humorni in sarkastični toni.