Foto:
Foto:
ME5X5 so ustvarile igralke, ki so že lani presenetile s predstavo Meštirix.

Na odru Viteške dvorane v Ljubljani se je zavrtela predstava ME5X5, 3. nadaljevanje zgodbe o ropu draguljarne, ki so ga izvedle tri prijateljice, njihova "soigralka" pa je tudi torba z dragulji.

Dragulji prihajajo in izginjajo
Tudi v tretjem delu se je nadaljeval lov za dragulji, ki so si jih protagonistke v drugem delu sicer priborile, vendar pa je z njimi neznano kam izginila sestra ene od njih. Ker so dekleta za dragulji že preveč tekala po svetu, se v tretjem delu odločijo, da je najbolje malo počiti in trezno premisliti, kaj bi veljalo storiti.

Igralke so tudi scenaristke
Posebnost predstave je, da se igralski zasedbi v vsakem nadaljevanju pridruži nova članica, zanimivo pa je tudi, da so igralke tudi scenaristke. V futuristični eksistenčni komediji - tako so igro poimenovale avtorice - se bodo predstavile Mojca Dimec Bogdanovski, Mojca Funkl, Maruša Geymayer Oblak in Barbara Kranjc.

Za kostume je tokrat poskrbela Alenka Globočnik Fabjan, čevlje je priskrbela Leonora Mark, scenografijo je oblikovala Irena Pivka, predstava pa je nastala v produkciji Umetniškega društva Fičo balet. Nastanek predstave sta podprla Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo v sodelovanju s Festivalom dvorana.