Miroslav Akrapović na plošči ni odkril nobene katastrofalne ali usodne napake. Foto: Monkeytown Records
Miroslav Akrapović na plošči ni odkril nobene katastrofalne ali usodne napake. Foto: Monkeytown Records

Četudi bodo Modeselektor s svojo tretjo ploščo Monkeytown ostali rahlo v senci izjemnega albuma The Devil's Walk svojega "brata po orožju" Moderat in sokrajana Apparata ali Sasche Ringa, priznam, da razen bleščečega produkcijskega celofana in skoraj dolgočasne rutine pravzaprav nisem odkril nobene katastrofalne ali usodne napake.

Pa vendar, plošča Monkeytown je več kot očitno fino zložena zbirka dobro izbrušenih skladb, ki primanjkljaj koherentnosti nadomešča z drznimi aranžmaji in pestro pevsko kolaboracijo. Tukaj na prvem mestu mislim na gostovanje Thoma Yorka, ki je že neštetokrat, brez kančka nelagodja, izjavil, da je največji oboževalec dueta Modeselektor, kar je kasneje tudi dokazal z izborom Modeselektor za predskupino na zadnji japonski turneji skupine Radiohead.

Dve skladbi Shipwreck in This z Yorkovim, v odmevajoči loop zapeljanim in narezanim petjem sta vsekakor napredek od vseh tovrstnih njegovih izletov v svet eksperimentalne elektronske glasbe. Toda to pa ni edini zanimiv zvočni kader na albumu. Vsak si bo našel svojega featuring favorita … od Busdriverja pa vse do Anti Pop Consortiuma. Sam sem izbral skladbo Evil Twin, ki jo Modeselektor krstijo skupaj z Ottom von Schirachom v shizoiden mozaik, ki albumu daje povsem novo podobo … bližje kibernetičnem heavy metalu kot elektroniki. V upanju, da ta močnejši zvok in ritem v prihodnje postane prevladujoč.

Ocena: 3,5; piše: Miroslav Akrapović