Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Poslušamo - Arhiv

Taylor Swift: Folklore

Poslušamo Taylor Swift: Folklore

"Saj veš, da najboljši filmi vseh časov niso bili nikoli posneti?" vpraša Taylor Swift na novem albumu Folklore. In milijoni poslušalcev na album planejo, kot da odgovarja ne le na to, ampak na vsa velika vprašanja. Prišli so na pravi naslov.

Einstürzende Neubauten: Alles in Allem*

Poslušamo Einstürzende Neubauten: Alles in Allem*

Letos mineva 40 let od rojstva zasedbe Einstürzende Neubauten, berlinske institucije, ki ji je – kot eni redkih tako izrazno radikalnih in vseskozi razvijajočih se – uspelo ne le preživeti, temveč tudi še naprej zoreti v povsem samosvoji maniri.

Fiona Apple: Fetch The Bolt Cutters

Poslušamo Fiona Apple: Fetch The Bolt Cutters

“Prinesi cvikcange, predolgo sem že tu notri,” najavlja Fiona Apple na novem albumu, ki ga je splet že razglasil za album karantenskih albumov, mu posvetil morje memov in ga kritiško poljubil v pozdrav.

Vrnitev Róisín Murphy v Ljubljano: niti poškodba ne prepreči plesa

Glasba Vrnitev Róisín Murphy v Ljubljano: niti poškodba ne prepreči plesa

Barski stolček ni rekvizit, ki bi ga človek pričakoval na koncertu Róisín Murphy. Ali pa vsaj ne bi pričakoval, da bo uporabljen na konvencionalen način, ne pa kot denimo pokrivalo čudovito avantgardne irske ikone plesne glasbe.

Čarovnija Andersona .Paaka: Kino Šiška spremenil v kalifornijsko plažo

Koncert Čarovnija Andersona .Paaka: Kino Šiška spremenil v kalifornijsko plažo

Ne pomnim, kdaj je Kino Šiška nazadnje prekipeval od nalezljive evforije tako kot na sinočnjem koncertu Andersona .Paaka. Publika najbrž ceni, kadar Ljubljano vendarle obišče kak izvajalec aktualnega žanra, ki je obenem še v polnem razmahu kariere.

Paraf: Sabrana Djela 1976.‒1987.

Poslušamo Paraf: Sabrana Djela 1976.‒1987.

Nekdanji reški zasedbi Paraf mnogi priznavajo status prve pankovske skupine v nekdaj socialistični jugovzhodni Evropi, ob tem pa so spadali tudi med prve pankerje, ki niso izvirali iz Velike Britanije.

Haiku Garden: Where If Not Now

Poslušamo Haiku Garden: Where If Not Now

Pa saj nikoli ni bilo dvoma.

Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987.

Poslušamo Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987.

Kompilacija Socialist Disco. Dancing Behind Yugoslavia's Velvet Curtain 1977–1987. oziroma Socijalistički disco. Ples iza jugoslavenske baršunaste zavjese 1977.–1987.

KALU & The Gradient: Get Well Soon

Poslušamo KALU & The Gradient: Get Well Soon

Odlično! Elektronik KALU aka Luka Uršič je že s prvim poskusom zadel točno v sredo! Malo znan skladatelj in producent predstavlja navdušujočo ambientalno postavko.

Jóhann Jóhannsson: Englabörn & Variations

Poslušamo Jóhann Jóhannsson: Englabörn & Variations

Englabörn , ki je izšel leta 2001, je bil prva samostojna izdaja letos umrlega islandskega skladatelja Jóhanna Jóhannssona, ki se je v zadnjih letih proslavil predvsem kot avtor filmske glasbe, tudi ...

Različni izvajalci: Johnny Cash Forever Words

Poslušamo Različni izvajalci: Johnny Cash Forever Words

Album Johnny Cash Forever Words je zvočno nadaljevanje knjižne uspešnice Forever Words: The Unknown Poems , zbirke prej neobjavljenih skladb, besedil in pisem vselej proti toku plavajočega Johnnyja ...

David Byrne: American Utopia

Poslušamo David Byrne: American Utopia

David Byrne, ki bo v sredini maja dopolnil 66 let, na glasbeni sceni pa je prisoten že več kot štiri desetletja, saj je s svojo večno aktualno art punk zasedbo Talking Heads v letu 1975 opazno ...

Meat Beat Manifesto: Impossible Star

Poslušamo Meat Beat Manifesto: Impossible Star

Od leta 1989, ko je Meat Beat Manifesto izdal svoj prvi, povedno naslovljen album Storm the Studio , je sicer šel njegov glasbeni izraz skozi več preobrazb, vendar najbrž še zmeraj vsak ustvarjeni ...

King Krule: The Ooz

Poslušamo King Krule: The Ooz

Pisalo se je leto 2010, ko je javnost dobila v posluh skladbo Out Getting Ribs , ki jo je podpisoval ustvarjalec z imenom Zoo Kid.

Iztrebljevalec 2049

Poslušamo Iztrebljevalec 2049

Ob glasbi za film Iztrebljevalec 2049 se postavlja predvsem vprašanje, kako izpolniti režiserjevo željo, da bi bila ta čim bliže tisti za prvi del iz leta 1982, če tvoje ime ni Vangelis in če nočeš ...

Poslušamo: Stray Train - Blues From Hell

Poslušamo Poslušamo: Stray Train - Blues From Hell

Zunaj je bilo megleno, ko sem se nekoč odpravil intervjuvat enega izmed premalo slavnih ljubljanskih raperskih kolektivov. Zmenek je vključeval tudi prvo poslušanje njihovega novega albumskega dela.

Smaal Tokk - “Sindrom druge plošče”

Poslušamo Smaal Tokk - “Sindrom druge plošče”

Na razstavi političnih karikatur iz obdobja nekdanje države se mi je v spomin utrla le ena.

Šuljo - “Scrap Metal”

Poslušamo Šuljo - “Scrap Metal”

Sodobna improvizirana elektronika? Prosim, nalij kar v polit’skega. Prvi požirki so res kovinskega okusa, a poslušalsko ugodje kmalu evaluira celo do cinematično pestrega zadovoljstva.

Poslušamo: Bjørn Torske & Prins Thomas - Square One

Poslušamo Poslušamo: Bjørn Torske & Prins Thomas - Square One

Medtem ko je Prins Thomas šele predlani edinkrat nastopil na naših tleh, je Bjørn Torske v precej oddaljeni preteklosti že dvakrat razgibaval na slovenskih plesiščih, pred kratkim pa sta ustvarila ...

Poslušamo: Ryuichi Sakamoto - async

Poslušamo Poslušamo: Ryuichi Sakamoto - async

Ryuichi Sakamoto, eden svetovno najbolj znanih, pa tudi priznanih in vplivnih japonskih glasbenikov, je izdal svoj šestnajsti samostojni album - sicer prvi po osmih letih -, ki ga je naslovil async.

Stran 1 od 54
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov