Aljoša Rebolj je Pandurjeve predstave s fotografskim aparatom spremljal vrsto let. Foto: Aljoša Rebolj/Lauba
Aljoša Rebolj je Pandurjeve predstave s fotografskim aparatom spremljal vrsto let. Foto: Aljoša Rebolj/Lauba

Razstava obsega 25 fotografij iz petih gledaliških predstav, ki jih je na Hrvaškem režiral lani preminuli režiser Tomaž Pandur. Razstava bo na ogled v zagrebški galeriji Lauba, kjer so na spletni strani objavili besede, ki jih je o Reboljevih fotografijah leta 2010 zapisal Pandur: "Tvoje fotografije, tvoje 'skulpture v času' so podobe kozmične matrice, spomini na mogočo prihodnost, krajine misli, ki potujejo z neverjetno hitrostjo. Fotografiraš svet, ki ga poznaš, svet, ki si ga sam ustvaril. Tvoj čas in tvoj spomin se prepletata. V fotografije resničnosti, ki postanejo Gledališče."

Pandur je v sodelovanju z gledališčem Ulysses leta 2006 režiral predstavo Tesla Electric Company. V zagrebškem mestnem dramskem gledališču Gavella je leta 2008 sledila Kaligula. V Hrvaškem narodnem gledališču (HNK) v Zagrebu je nato v letih 2012 in 2013 na oder postavil predstave Medeja, Vojna in mir ter Michelangelo.

Rebolj je s fotografskim aparatom vrsto let spremljal Pandurjeve predstave. Del fotografij s hrvaških odrov bodo razstavili v zagrebški hiši za ljudi in umetnost Lauba, v kateri je Pandur leta 2013 gostoval z likovno razstavo Dječaci (Dečki).

Razstava Reboljevih fotografij bo odprta le do četrtka, 25. maja.