Foto:
Foto:



Uspešna poklicna pot se je začrtala že davnega leta 1915, ko je zmagal na tekmovanju posnemovalcev Charlieja Chaplina, na odru pa je prvič nastopil leta 1933, ko so na Broadwayu uprizorili muzikal Roberta.

Maja 1941 je z ameriško televizijsko postajo NBC prvič posnel radijsko oddajo v vojaškem oporišču v Kaliforniji. Tako si je postopno ustvaril kariero vojaškega komika, saj je dvigoval moralo in spodbujam ameriške in zavezniške sile od druge svetovne vojne do zalivske vojne.

Uspešno kariero je z raznimi prispevki dopolnjeval vse do 93. leta starosti, s TV-postajo je bil namreč vezan polnih šestdeset let, tako je slavni umetnik letos poleg častitljive rojstne obletnice slavil tudi 75. obletnico kariere.

Hope je prejel tudi številne nagrade, nekaj častnih oskarjev, medalje britanske kraljice Elizabete in ameriškega kongresa ter nagrade ameriške akademije za televizijo. Več kot 2000 prejetih nagrad ga je zapisalo tudi v Guinnessovo knjigo rekordov, velja celo za največkrat nagrajenega zabaviščnika v zgodovini.