Marina Tucaković (1953–2021). Foto: Antonio Ahel/ATAImages/BOBO
Marina Tucaković (1953–2021). Foto: Antonio Ahel/ATAImages/BOBO

Novico o njeni smrti je za Telegraf.rs potrdil njen mož Aleksandar Radulović – Futa. Več let se je bojevala z rakom dojke, njeno stanje pa se je v zadnjih dneh močno poslabšalo tudi zaradi covida, so za Telegraf.rs povedali na srbskem inštitutu za onkologijo in radiologijo. V zadnjih dneh so jo priklopili na medicinski ventilator.

Rodila se je 4. novembra 1953 v Beogradu in tam tudi zaključila ekonomsko fakulteto. Glasbo je začela pisati pri devetnajstih letih, poroča hrvaški Index. V 70. letih prejšnjega stoletja je začela pisati besedila za pesmi, sprva za pop- in rockizvajalce, pozneje pa tudi v žanrih folk in turbofolk. Skupno je napisala besedila za več kot 3000 pesmi.

Prvi veliki uspeh je doživela leta 1982, ko je za popskupino Zana napisala besedilo za pesem Dodirni mi kolena. Od takrat je s svojimi besedili prispevala k uspehu številnih glasbenic in glasbenikov z območja nekdanje Jugoslavije, med njimi so Goran Bregović, Severina, Zdravko Čolić, Oliver Dragojević, Oliver Mandić, Lepa Brena, Željko Joksimović, Neda Ukraden, Džej Ramadanovski, Ceca Ražnatović.

Slovela je po besedilih, ki dajejo besedo žalosti, bolečini in trpljenju zaradi izgubljene ljubezni. Na Instagramu na strani Umetnost kaže so jo opisali kot prvo emocijo balkanske pesmi, žensko, ki je vsako čustvo opevala v najrazličnejših žanrih.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/BOBO
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/BOBO

Bila je tudi članica žirije v srbskih glasbenih resničnostnih šovih Operacija trijumf in Pinkove zvezde.

Družbena omrežja polna užaloščenih odzivov ob njeni smrti
Jelena Karleuša
je na svojem Instagramu danes v spomin tekstopiski napisala: ''Maki moja, iščem besede. V življenju, polnem bolečine, trpljenja in žalosti, si pustila najlepšo sled in za to je bilo vredno živeti. Hvala za vse.'' Massimo Savić je na Facebooku izrazil hvaležnost, ker je zanj napisala skladbo Stranac u noći. "Počivajte v miru, draga Marina, in hvala za pesmi našega življenja," pa je zapisala pevka Nina Badrić. Lepa Brena je s svojimi sledilci delila misel, da je "odšla ženska - pesnik vseh nas, prijateljica in kolegica, ki je kot čitalec naše duše vedela, kaj mislimo in čutimo."