Kot so sporočili iz kranjskega gledališča, je duhovita interpretacija Linhartove veseloigre s svojim prefinjeno ironičnim prikazom klene slovenske duše navdušila občinstvo v vseh kotičkih Slovenije, očarala zamejske Slovence in gledalce v Srbiji ter za vedno osvojila srca obiskovalcev na festivalih v Argentini, Venezueli in Dominikanski republiki.

Leta 2002 je predstava prepričala tudi žirijo 32. Tedna slovenske drame in prejela nagrado za najboljšo uprizoritev festivala. Žirija je v utemeljitvi med drugim zapisala, da je kranjska Županova Micka avtonomna, avtorska in ne nazadnje avtohtona preslikava človeških avtomatizmov, ki lahko samo v prefinjeni ironiji zaživijo kot umetniški dogodek in žur.

Županova Micka je zgrajena na preprosti intrigi, ki nadaljuje tradicijo klasične evropske komedije, in je prvi Linhartov dramski poskus v slovenščini. V Prešernovem gledališču so, kot so pojasnili, v uprizoritvi zabrisali večno poudarjanje poteze razrednega antagonizma in iz komediografove preprostejše veseloigre ustvaril odrsko, človeško in socialno domišljeno predstavo. "Ta z ostro stiliziranimi dramskimi značaji in zapleti bistroumno hudomušno in blago nostalgično spregovori o trajnejših lastnostih in življenjskih gibalih v nas," so zapisali v opisu še vedno aktivne predstave.

V predstavi igrajo Vesna Pernarčič, Borut Veselko, Darja Reichman, Tine Oman, Rok Vihar, Matjaž Višnar, Pavel Rakovec, Robert Kavčič in Ciril Roblek.