Z njo je želela opomniti na pereč problem stisk in duševnih motenj pri mladostnikih ter opozoriti na pomen komunikacije med starši in otroki. Predstavo je režiral Luka Marcen.

Božična zgodba gledalca popelje v skandinavsko zasneženo pokrajino k dečku Julianu, za katerega je december najlepši čas v letu. Ne samo, da obožuje božič, tople medenjake, vroč kakav in pisane okraske, tudi svoj rojstni dan praznuje ravno na božični dan. Vsako leto je Julian z družino praznoval pravi božič. Okrasili so dom, spekli božične dobrote, poslušali božično glasbo, izdelovali snežene može in se kepali. Letos je Julianov božič drugačen, njegovi starši niso ničesar okrasili, deček je tudi sicer prepuščen samemu sebi.

Razlog je smrt starejše sestre Juni, ki je s seboj vzela vse radosti prazničnega časa. Toda Juliana čaka nepričakovano presenečenje v podobi skrivnostnega dekleta Hedvig, ki mu znova obudi prazničen decembrski čas, so zapisali v Mini teatru.

Maja Lunde je v pravljični svet družinske zgodbe vpletla pomembnost bratske ljubezni, vnovično združitev družine in prepreke, ki stojijo na poti do preseganja žalosti, vlogo vrstniškega in medvrstniškega prijateljstva ter odraščanje otroka, ki se je že v prednajstniškem obdobju srečal s smrtjo v družini.

Avtorica je v sodelovanju z ilustratorko Liso Aisato izdala knjigo Snežena sestra, pozneje pa je besedilo priredila še za gledališki oder. "V predstavi režiserja Marcena se magija besedila prepleta z magijo odra in ponuja vpogled v pogum in vztrajnost mladega protagonista, ki bo s svojo močno voljo in željo ponovno prebudil sivino zimskega časa in jo pretopil v praznično barvitost zimskega vzdušja," so zapisali v Mini teatru.

V igralski zasedbi predstave, primerne za otroke, starejše od štirih let, so Gaja Filač, Timotej Novakovič, Luka Bokšan, Sara Gorše in Nika Korenjak, ki je skrbela tudi za dramaturgijo. Za prevod besedila je poskrbela Marija Zlatnar Moe, scenografinja je Sara Slivnik, kostumografinja Ana Janc, koreografinja Lara Ekar Grlj, avtor glasbe je Martin Vogrin, za oblikovanje luči je poskrbela Mojca Sarjaš, lektor je Martin Vrtačnik.