Ta združuje tri vsebinsko različne cikle, povezane z njenim svojstveno izraznim likovnim jezikom, ki ga je zgradila v letih raziskovanja predvsem v tehnikah klasične grafike in risbe.

Na razstavi Obtisi bodo prvič v celoti predstavili umetničin cikel risb Kostenje, ki je nastajal med letoma 2019 in 2020. Tina Mohorović v njem risarsko preigrava okostja človeških figur.
Umetnica s številnimi drobnimi potezami gradi abstraktno zasnovana amorfna tkiva, ki jih v premišljenih kompozicijah umešča v nedoločen prostor.

Izjemno skrbno in do popolnosti natančno se posveča posameznim detajlom, ki jih prepričljivo vtke v celoto, s končnim močnim izraznim učinkom. "Na trenutke njene risbe delujejo kot tako imenovani psihogrami, kjer roka in glava brez natančno določenega koncepta spremljata ustvarjalkino nezavedno mišljenje," je dodala kustosinja Jakčevega doma Jasna Kocuvan Štukelj.

Predstavili bodo tudi cikel risb Brezvetrje, ki je nastal kot plod sodelovanja dveh različnih izraznih sredstev, besede in risbe. Tina Mohorović in pesnik Martin Ramoveš sta namreč skupaj ustvarila ilustrirano knjigo pesmi, "kjer so risbe ustvarjene tako, da podpirajo, dopolnjujejo in razvijajo misli, razvite v pesniških verzih".

Tretji del razstave predstavljajo grafike, nastale med letoma 2018 in 2020, pri katerih avtoričin likovni jezik ostaja natančen. Posvečen je figuraliki.

Umetnica pri svojih grafikah "z drobno črtkanimi risarskimi potezami snuje figuralna tkiva, ki jih umešča v premišljene kompozicije in z njihovimi ponovitvami doseže želene učinke. Končni učinek so prefinjene strukture, znotraj katerih se vijejo, izvijajo in izstopajo figure in silhuete," je še dejala Jasna Kocuvan Štukelj.

Tina Mohorović se je leta 1988 rodila v Novem mestu. Z grafiko globokega tiska je leta 2012 diplomirala na oddelku za likovno pedagogiko ljubljanske pedagoške fakultete. Na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo je leta 2016 končala podiplomski študij scenskega oblikovanja. Tega leta je prejela študentsko Prešernovo nagrado.

Je zunanja sodelavka in mentorica šole grafike globokega tiska v ljubljanski Narodni galeriji. Kot samozaposlena kulturnica deluje na področjih scenografije in grafike. Razstavlja v Sloveniji in tujini. Zadnje obdobje živi in ustvarja v Izoli.