S traktorjem naj bi si dala duška po ljubljanskih ulicah. Foto: Bobo
S traktorjem naj bi si dala duška po ljubljanskih ulicah. Foto: Bobo
Namesto Nemcu kazen lastnici traktorja

Plačilni nalog za 250 evrov globe in tri kazenske točke. Kazen za vožnjo s 63 kilometri na uro pri omejitvi 50. Gospa je prejela plačilni nalog mestnega redarstva v Ljubljani, kjer je avtomatski merilnik hitrosti zaznal, da je vozilo z njeno registrsko tablico v naselju prekoračilo hitrost. Nič nenavadnega, če ne bi bila gospa lastnica traktorja, ki ima po neverjetnem naključju enako registrsko oznako kot avtomobil iz tuje države.
A kot je razvidno iz besedila, so pristojni že sami ugotovili, da je gospa iz Podgorja lastnica vozila kategorije F, torej traktorja. Enaka registrska številka na vozilu, ki doseže največ 40 kilometrov na uro, pa se očitno nikomur ni zdela vsaj malo čudna, da bi zadevo preveril. Položnico so poslali na njen naslov. Lastnica traktorja se pred kamero ne želi izpostavljati, sprašuje pa se, kako so takšni nesmisli pravzaprav mogoči.

Na ljubljanskem redarstvu odgovarjajo, da imajo na leto okoli 40.000 prekrškov, zato je sistem pošiljanja položnic avtomatiziran. "Če bi govorili o 100 primerih, verjamem, da bi operater opazil. Očitno je prišlo do pomote," je dejal Anton Vozel, vodja odseka za prekrškovni postopek.

Oglobljena gospa je prek odvetnice dokazala, da s traktorjem seveda ni divjala po ljubljanskih ulicah. Nepotrebne stroške postopka pa bomo plačali davkoplačevalci.

Namesto Nemcu kazen lastnici traktorja