Bodo turisti naravo spremljali skozi bodečo žico, se je vprašal Črnič. Foto: BoBo
Bodo turisti naravo spremljali skozi bodečo žico, se je vprašal Črnič. Foto: BoBo
Transport beguncev vznemirja krajane

Turizem namreč v odročnih krajih predstavlja edino možnost zaposlitve mladih, je v odprtem pismu, ki ga je v ponedeljek poslal gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku, zapisal Črnič.

.
V njem ga je opozoril na zelo slabo demografsko podobo Bele krajine, njene slabe prometne povezave in infrastrukturo ter zapostavljenost od države. In prav ograja ob Kolpi bi po njegovih besedah tamkajšnjemu turizmu zadala največji udarec, saj bi ljudem in živalim praktično onemogočila dostop do reke.

"Bodeča žica v varovanem območju narave je ne samo nesprejemljiva z naravovarstvenega vidika, temveč tudi z vidika plašno razvijajočega se turizma. Bodeča žica ob reki Kolpi je nož v srce vseh naporov, ki jih lokalno prebivalstvo vlaga v izboljšanje razmer do te mere, da bo mogoče preživetje ob južni meji," je dodal.

Skrbi ga tudi, na kateri strani žice bodo Poletje v Vinici, Schengenfest in desetine drugih prireditev, ki jih pripravljajo na obrežjih Kolpe. "Kje bodo dostopi za čolnarjenje in ali bodo turisti v kampih ob Kolpi prihodnje leto reko opazovali zgolj skozi jekleno prepreko," je še zapisal.

Transport beguncev vznemirja krajane