Ptujski gostinec bo brezplačno pogostil vse, ki pomagajo pri odpravljanju posledic žledu. Foto: Facebook stran gostišča Pri Ovinku
Ptujski gostinec bo brezplačno pogostil vse, ki pomagajo pri odpravljanju posledic žledu. Foto: Facebook stran gostišča Pri Ovinku
Gasilci opravijo izjemno veliko ur na terenu. Foto: BoBo

Dejstvo je, da je vremenska ujma spodnjemu Podravju tokrat (vsaj v primerjavi s preostalo Slovenijo) nekoliko prizanesla. Največ težav je bilo sicer v Halozah in drugih gozdnatih območjih, tako da dela gasilcem, električarjem in civilni zaščiti kljub vsemu ne zmanjka.

Podobno kot ob poplavah pred letom in pol pa, denimo, po uničujoči toči pred leti požrtvovalnost omenjenih ne pozna meja in da bi se jim vsaj malo zahvalil, se je ptujski gostinec Borut Berlak odločil, da jim ponudi zastonj malico. "To je samo ena majhna zahvala za vse delo in požrtvovalnost, ki ju še vedno vlagajo, ko nastanejo naravne nesreče. Ob tem pa gre tudi za opozorilo, da delajo dobro in prav," svojo odločitev pojasnjuje Berlak.

Silovit odziv na družbenih omrežjih
Za akcijo se je odločil v ponedeljek, silovit odziv (predvsem v smislu podpore) pa je doživela včeraj, ko je informacijo o tem na Twitterju objavil Dejan Zavec. Berlak ob tem poudarja, da si ne želi pretirane medijske pozornosti, upa pa, da bo njegova gesta k podobnim korakom napeljala tudi druge. "Denar ne more povrniti tega, kar oni počnejo in zato poziv vsem drugim, naj pomagajo ali z malico ali pa zgolj z besedo zahvale," še dodaja Berlak, ki je sicer tudi sam član gasilskih vrst.

Kot rečeno, glas o brezplačni malici se je silovito začel širiti včeraj, zato odziv vseh, ki v teh dneh nudijo pomoč, Berlak še pričakuje, a dodaja, da bodo topel obrok v gostilni »Pri Ovinku« lahko dobili tudi pozneje.

"Če gasilci, električarji in drugi ne bodo našli časa za obrok v tem tednu, bomo poiskali način, da jim topli obrok zagotovimo drugič. Ali bo to z boni ali kako drugače, da bodo le, ko bodo imeli čas, lahko izkoristili ta brezplačen obrok," zaključuje Borut Berlak, ki se dobro zaveda, da bo takšna gesta sicer terjala nekaj finančnih sredstev, a dodaja, da je to zanemarljivo v primerjavi s požrtvovalnostjo vseh, ki že več dni pomagajo ljudem iz ledenega oklepa.