Prva številka je izšla 22. decembra leta 1963, tik pred tem okroglim rojstnim dnem pa je izšla letošnja številka, sicer 47. po vrsti. Foto: Pipec
Prva številka je izšla 22. decembra leta 1963, tik pred tem okroglim rojstnim dnem pa je izšla letošnja številka, sicer 47. po vrsti. Foto: Pipec

"Najnovejša raziskava o religioznosti pri nas je pokazala, da smo Slovenci verni kot cerkvene miši," ugotavlja Pipec.

Opravil je tudi primerjalno analizo dela prejšnje in zdajšnje vlade:

"Če prejšnja vlada je tako grešila,
da nam javne finance je sesulo,
sedanja končno red bo naredila:
blagajno bo pospravila 'v nulo'."

In še:

"Najbolj znana slovenska zapornica dobro skriva leta.
Doslej so ji jih prisodili le sedem in pol."

Najbolj smešen stresni list na Slovenskem je dregnil tudi v številne lokalne zdrahe na Celjskem in nabodel njihove protagoniste. Ekskluzivno poroča tudi o uporu trčenih Kozjancev, kaj je razveselilo in ujezilo Hermana Celjskega med krajšim obiskom v knežjem mestu, kako so Zgornjesavinjčani presekali vojno za sedež zdravstva in kako bodo Spodnjesavinjčane odklopili z drage kanalizacije.

Pipca že pet desetletij ustvarjajo novinarji, fotoreporterji in drugi avtorji iz celjske regije. Uredniški odbor že vrsto let vodi Franček Kramer - Frk. Med najbolj iskrivimi pisci pa je še vedno eden izmed ustanoviteljev in prvih urednikov časopisa Drago Hribar - Dihur, ki je ob letošnjem jubileju zapisal:

"... In če smo v socializmu se smejali,
v demokraciji smo spoznali,
da med humorjem prej-zdaj ni razlike,
različne so samo oblike,
ali drugačne kvečjemu resnice,
ki vedno tudi so motiv za vice."

Pipec je tudi letos izšel v več kot 19.000 izvodih. Brezplačno so ga prejeli naročniki in kupci dnevnikov Delo, Novice in Večer v celjski regiji in bralci tednika Naš čas.

Duška Lah, TV Slovenija