Ravnateljica (v ospredju) in učitelji na letošnji prvi šolski dan. Foto: OŠ Boštanj
Ravnateljica (v ospredju) in učitelji na letošnji prvi šolski dan. Foto: OŠ Boštanj

"O zadevi sem bila prvič obveščena 17. avgusta, ko sem od enega od staršev dobila sporočilo o obstoju nekega pisma, s katerim naj bi jaz oziroma šola zahtevala cepljenje prvošolcev pred vstopom v šolo," je v pogovoru za MMC pojasnila dolgoletna ravnateljica Osnovne šole Boštanj Vesna Vidic Jeraj.

Pismo je bilo po njenih besedah v celoti ponarejeno, zlorabljen je bil logotip šole, pa tudi njen podpis – ravno zaradi neobičajnega podpisa, ki ni bil podoben njenemu, so dobitniki pisma posumili, da je to ponaredek, je pojasnila, dodatni alarmi pa so zazvonili ob branju pisma, ki je bilo polno slovničnih napak in nerodnih stavčnih zvez. Zadevo je takoj predala policiji, saj je to tako zloraba logotipa šole kot njenega podpisa, poleg tega pa tudi zloraba osebnih podatkov, saj podatki o vstopnikih oz. njihovih starših niso javni.

Informacij o tem, koliko staršev je pismo, poslano po pošti, dobilo, nima, je še pojasnila. Kljub vsemu so se govorice o zahtevi po cepljenju očitno že razširile po lokalni skupnosti, je dejala. Sočasno se govorice stopnjujejo, tako da zdaj govorijo že, da zahteva cepljenje vseh otrok in celo cepljenje učiteljev, je poudarila.

Pri tem je dejala, da drži, da je v osnovni šoli, ki jo obiskuje okoli 250 otrok, "precej učiteljev cepljenih", vendar ne zaradi kakršnih koli zahtev. "Ne vem, ali je to poskus zastraševanja staršev ali degradacija mene kot ravnateljice in šole, ki jo predstavljam," je zgrožena Vesna Vidic Jeraj. Ob tem pa dodaja, da jo jezi predvsem poskus blatenja ugleda šole. "Predstavljam šolo, šola mi je pomembna. Sploh, če gre za čisto izmišljotino," je odločna.