Mladi so prikazali veliko zanimivih in drznih kreacij. Foto: Goran Rovan
Mladi so prikazali veliko zanimivih in drznih kreacij. Foto: Goran Rovan
V predstavitev so vložili veliko dela in profesionalnosti. Foto: Goran Rovan

Na festivalu frizerskih, oblikovnih in tekstilnih srednjih šol Slovenije so se poleg domačinov s Srednje šole Sevnica predstavili dijaki in dijakinje Srednje frizerske šole Ljubljana, Srednje poklicne in strokovne šole Bežigrad Ljubljana, Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole Kranj, Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje, Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana, Srednje tehniške šole Koper, Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana in Srednje šole za oblikovanje Maribor.

Ti so ustvarjali na temo Nazaj v preteklost, zato je bila rdeča nit festivala vračanje v preteklost. Tako so sevniški srednješolci pripravili zgodbo o srednjeveškem princu, ki je bil začaran in nato s poljubom odčaran. Tudi drugi so bili izvirni, v predstavitev vključili tako glasbo kot ples, tako da je bila zaključna modna revija prava paša za oči, vsi obiskovalci pa več kot navdušeni nad prikazanimi oblačili, pričeskami in zgodbami, s katerimi so vse to pričarali. Tako so dijaki ob pomoči svojih učiteljev dokazali, da njihova domišljija res ne pozna meja.

K pestri predstavitvi, ki jo je motilo zgolj hladno in vetrovno vreme, je pripomogel tudi obnovljen grajski park. Prav tako pa tudi mladi glasbeniki Glasbene šole Sevnica, najstniška glasbena skupina U3 s pevko Gajo Prestor, plesna skupina Imani, dijakinja Nika Plantan s solopevskim nastopom in raper Zlatko. Zbrane je pozdravil tudi Sinjo Jezernik kot grof Moscon. Festival frizerskih, oblikovnih in tekstilnih šol Slovenije vsako leto poteka v kraju ene izmed nastopajočih šol.

Za MMC Goran Rovan