Kmetijski sejem v Komendi Foto: Miro Štebe
Kmetijski sejem v Komendi Foto: Miro Štebe
Kmetijski sejem
Kmetijski sejem Foto: Miro Štebe
Kmetijski sejem v Komendi

Ob jubileju, saj tudi Konjeniški klub letos slavi 60 let, so sejem razširili in še obogatili. Sejemski prostor je letos kar za tretjino večji kot prejšnja leta, prav tako pa je tudi razstavljavcev skoraj za tretjino več kot na prejšnjem sejmu. Organizatorji so veseli razširitve, vendar ugotavljajo, da je zanimanje med razstavljavci še naprej večje od njihovih zmogljivosti.

Predsednik Konjeniškega kluba Alojz Lah pravi, da bi, če bi imeli še več prostora, lahko dobili še sto razstavljavcev več. Sejem vsekakor postaja eden najpomembnejših tovrstnih sejmov na našem območju, že dolgo pa velja za drugi, takoj za Radgonskim sejmom, najpomembnejši kmetijski sejem vzhodno od Alp.

Čeprav je prvi dan organizatorjem vreme kazalo neprijazen obraz, je sobotno sonce na prizorišče privabilo rekordno število obiskovalcev, ki so se lahko sprehajali med najsodobnejšo kmetijsko tehniko, gozdarskimi in gradbenimi stroji, pripomočki in stroji za komunalo, najrazličnejšimi prikazi obrtniških izdelkov, vrtnarsko in ogrevalno tehniko in številnimi drugimi zanimivostmi.

Organizatorji so poskrbeli tudi za celo vrsto obsejemskih dejavnosti in predstavitev, še zlasti pa so veseli, da so se letos v sosednji šenčurski občini odločili, da bodo na sejmu v Komendi predstavili svojo obrtno, kmetijsko in turistično ponudbo. Odziv je zelo dober, tako da organizatorji že razmišljajo, da bi prihodnje leto tako predstavili tudi ponudbo njihove, komendske občine, mogoče pa bi za kaj takega lahko navdušili še katero od sosednjih občin.

Kmetijski sejem v Komendi