Splošna bolnišnica Jesenice. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
Splošna bolnišnica Jesenice. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona

V bolnišnici priznavajo, da jih je obisk predsednika vlade Janeza Janše presenetil, a so priložnost izkoristili in ga ob aktualnih razmerah seznanili tudi s potrebo po novi regijski bolnišnici.

"Predsednik vlade je pokazal, da razume to situacijo. Je nekako pokazal, da odobrava. Obljubo je vlada objavila na Twitterju. Povzeta je bila na vaši televiziji, v nedeljskih posebnih poročilih," je povedal direktor Splošne bolnišnice Jesenice Mark Toplak.

"Za nas je bila zelo spodbudna obljuba, da si lahko obetamo boljše čase oziroma prostore v novi hiši," pa je k temu dodala strokovna direktorica Splošne bolnišnice Jesenice Ana Jovanović Kunstelj.

Še zlasti zato, ker je pred le nekaj tedni ista vlada v odgovoru na poslansko vprašanje poslanca Andreja Rajha o bolnišničnih kapacitetah na Gorenjskem zapisala, da v okviru financiranja iz pokoronskih ukrepov ter mehanizma za okrevanje, gradnje nove gorenjske bolnišnice ni med infrastrukturnimi projekti, financirani z evropskimi sredstvi.

Kaj natanko je torej imel Janša v mislih z "zagotavljanjem novih zdravstvenih kapacitet" na Gorenjskem?

"Tisto, kar je zapisala vlada, jaz ne bi interpretiral na drugačen način," je komentiral Toplak.

Nezadovoljstvo je izrazil jeseniški župan Blaž Račič, ki o obisku predsednika vlade na Jesenicah ni bil obveščen. "To se nam ne zdi najboljša politika, da se odločitve sprejemajo praktično na dnevni bazi."

Želi si jasnih odločitev in sogovornikov. Vse to je zapisal tudi v pismu Janši, na katerega pričakuje skorajšnji odziv.

"Da moramo vsi natančno vedeti, kakšne so politike države. Če ne, smo vsi zmedeni. Komu naj verjamemo državljani," je povedal Račič.

Na Gorenjskem ob vsem tem za zdaj upajo le, da bo po obisku premierja, vlada našla vsaj denar za prizidek intenzivnega oddelka jeseniške bolnišnice, gradbeno dovoljenje zanj imajo. Prizidek bi ob dodatnih posteljah zagotovil tudi možnost izolacije, ki je v zdajšnji intenzivni negi nimajo.

Janševa obljuba o zagotavljanju novih zdravstvenih kapacitet razveselila Gorenjce