Cesto na Ljubelj je skalnati podor zasul 28. aprila. Foto: Televizija Slovenija/Silvo Plavec

Na sredino vozišča so tako delavci postavili 1,2 metra visoko betonsko varnostno ograjo, ki bo v primerih naletov večjih blokov v nasip dodatno zadržala material. Promet je urejen s semaforji.
S kranjske policijske uprave so sporočili, da je hitrost na odseku zmanjšana na 50 kilometrov na uro, poteka pa izmenično po prometnem pasu v smeri prelaza Ljubelj, medtem ko v drugo smer ostaja zaprt.

Voznike policisti pozivajo, naj se območju izmeničnega prometa približujejo z zmanjšano hitrostjo, ker cesta v obeh smereh vožnje poteka v ovinku. V smeri Ljubelja je to takoj za zadnjim predorom, ki poteka v daljšem levem ovinku, prav tako tudi iz druge smeri, torej proti Tržiču.

Skalnati podor je regionalno cesto, ki velja za eno pomembnejših cestnih povezav med Slovenijo in Avstrijo, zasul na dolžini približno 100 metrov, zaradi nevarnosti dodatnega zdrsa materiala pa so jo pristojni zaprli za promet.

Po vzpostavitvi izmeničnega prometa se nadaljujejo dela za temeljito sanacijo podora. Po prvih ocenah s konca aprila bo treba skupaj sanirati okoli 450 metrov brežine, za kar naj bi bil potreben milijon evrov. Po prvih ocenah bi to lahko trajalo kak mesec in pol. Najnovejše informacije glede sanacijskih del bodo na Direkciji RS za infrastrukturo javnosti sicer predvidoma predstavili prihodnji teden.

Odpira se cesta na Ljubelj