Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

Skupno bo kupcem na voljo 142 novih stanovanj različnih kvadratur, v pritličju pa bodo poslovni prostori.

Stolpnico Pinja bodo na Majskih poljanah začeli graditi v začetku prihodnjega leta. 72 stanovanj različnih kvadratur bo kupcem na voljo leta 2025.

Prvo izmed treh načrtovanih stolpnic na območju je pred leti postavilo ajdovsko Primorje, ki je ob izbruhu finančne in gospodarske krize pred desetletjem pristalo v stečaju. Zemljišče z dovoljenji za gradnjo še dveh stopnic je nato leta 2019 kupila družba K. Tivoli, v kateri sta moči združila Kolektr Koling in Iskra Impuls.

Investitorja sta lani zaključila gradnjo prve od dveh dodatnih stolpnic, s katero so v Novi Gorici pridobili 73 novih stanovanj. Zdaj sledi še gradnja tretje stolpnice.

V poslovno stanovanjskem objektu Nica na območju nekdanje trgovine Kemometal pa bo 70 stanovanj različnih kvadratur. Gradnjo poslovno stanovanjskega objekta bodo po napovedih začeli spomladi, gradnjo pa dokončali leta 2025, ko je predvidena tudi vselitev.

Med investitorji je družba Intech, ki je v preteklih letih zaključila kar nekaj stanovanjskih gradenj, pretežno na Primorskem.